В Брюксел днес и утре ще се състои извънредна среща

...
В Брюксел днес и утре ще се състои извънредна среща
Коментари Харесай

Извънредна среща на върха на ЕС заради ситуацията в Близкия изток

В Брюксел през днешния ден и на следващия ден ще се състои изключителна среща на върха на Европейския съюз, както и Европейска конференция по въпросите на защитата и сигурността.

Във фокуса на съвещанието ще са обстановката в Близкия изток и войната в Украйна, както и връзките Европейски съюз - Турция. Лидерите ще обсъдят препоръчаните от министрите на външните работи на Европейски Съюз наказания против Иран поради солидната офанзива с дронове против Израел през уикенда.

Жозеп Борел означи, че санкционният механизъм може да се разшири в две направления - да се включат и ограничаващи ограничения за доставка и на ракети към Русия, както и на оръжия от Иран към неговите проксита в Близкия Изток.

Възможно е и разширение на рамката за глобите против тези, които доставят на Иран съставни елементи за дронове. Същевременно водачите ще насочат апел за въздържаност към Израел, който заплаши Иран с ответни ограничения.

По отношение на Украйна ключовото обръщение ще бъде доставка на системи за противовъздушна защита. Президентът на страната Володимир Зеленски още веднъж ще направи видеообръщение.

В четвъртък водачите ще разискват стопански тематики, измежду които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред. България ще бъде показана от служебния министър председател Димитър Главчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР