В Брюксел българският премиер Бойко Борисов предложи голяма ревизия с

...
В Брюксел българският премиер Бойко Борисов предложи голяма ревизия с
Коментари Харесай

Борисов иска общоевропейска ревизия на отбраната

В Брюксел българският министър председател Бойко Борисов предложи огромна проверка с сферата на защитата и изрече неодобрение във връзка с работата на дипломацията , която не може да защищити общия европейски дом от бежанските талази.

По думи му бежанците да се държат отвън Европа, покрай домовете си и когато свърши войната, да се връщат по домовете си.
" Дипломацията ни би трябвало да постави доста повече старания, не се оправя за момента задоволително добре ", е оценката на Борисов. Той е засегнат, че в целия арабски свят се водят войни, ние сме потребители на бежанци, а репарациите отиват за други страни.

" Тези войни би трябвало да престанат, тъй като най-после всички идват в Европа и Европа заплаща сметката. Дипломатите в това отношение търпят рецензия ", разяснява Борисов.

Българският министър председател изрече мнението си, че в областта на защитата би трябвало да се направи огромна проверка за наличната бойна техника и " дали задоволително в актуалните условия е дислоцирана в Европа, евентуални съперници, къде би трябвало да са първите отбранителни линии. " Според него и в този момент се харчат доста пари, само че са неефективно сложени и дислоцирани в границите на Европа.

 Борисов увери Брюксел, че сме подготвени да застанем отпред на Европейски Съюз
Борисов увери Брюксел, че сме подготвени да застанем отпред на Европейски Съюз

България е потвърдила своята надеждност и непоклатимост

" След като ще даваме повече пари за защита, значи някой ще ни атакува . От кои страни ще дойдат заканите - тези граници да ги създадем най-силни, там да дислоцираме войска, ракети, самолети, а не да харчим купища пари за самолети и танкове, и да не знаем къде ще ги използваме, добави той. Повечето страни от Европейски Съюз са и в НАТО - бюджетните средства излизат от един и същи джоб ", означи министър председателят във връзка разноските за активността на алианса и за европейската защита.

" Ако ще се приказва за война или подготовка за война, откакто ще харчим такива милиарди - десетки, стотици, цяла Европа по линия на НАТО, дано да имаме по-ясна позиция къде и по какъв начин да бъдат дислоцирани ", предложи министър председателят.

 Юнкер би ни подкрепил и за еврозоната
Юнкер би ни подкрепил и за еврозоната

Другата седмица се чака отчета по механизма за съдействие

В отговор на въпроси, свързани с присъединението на нашата страна към еврозонат а, той изрази упованието до края на годината тази тематика да бъде разисквана. " Но деликатно, с цел да не се разклащат пазарите ", посочи той. Предприели сме всички процедури, работим с Европейската централна банка, уповавам се да приключим този развой, добави министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР