В британско проучване са идентифицирани професиите с най-високите нива на

...
В британско проучване са идентифицирани професиите с най-високите нива на
Коментари Харесай

Британски учени идентифицираха най-пиянските професии

В английско изследване са разпознати специалностите с най-високите равнища на консумация на. Това са строителните и индустриални при мъжете и управителните длъжности при дамите. Резултатите са оповестени в публикация в списание BMC Public Health.
Учени от университета в Ливърпул анализирали данни измежду участници в най-голямото дълготрайно изследване " UK Biobank ", което изследва въздействието на наследствеността и въздействието на околната среда върху развиването на избрани болести. За да се оцени връзката сред специалността и потреблението на алкохол, създателите са анализирали данни на повече от 100 000 души на възраст от 40 до 69 години, включени в базата данни на " UK Biobank " от 2006 до 2010 година
Във въпросника участниците регистрират седмичната си консумация на алкохол и професионалната си активност. Изследователите включват мъже и дами, които пият надлежно над 35 и 50 единици алкохол на седмица. Единица се приема като 10 мл, или 8 грама чист алкохол. Например чаша вино или халба бира съдържат сред една и три единици алкохол.
Сред мъжете учените означават най-високите равнища на консумация на алкохол измежду служащите в строителните и промишлени специалности, както и измежду чистачите, а най-ниските - измежду духовниците, практикуващите лекари, физиците, геолозите и метеоролозите. Сред дамите най-вече пиещи са мениджърите на огромни и междинни звена, а минимум пристрастени към пиенето са учителите, лекарите и учените.
Авторите означават, че техните проучвания разкриват единствено връзката сред склонността към алкохол и специалността, без да се търсят причина и разследване, тъй че не може да се каже да вземем за пример, че работата в строителството или производството способства за развиването на алкохолна взаимозависимост.
„ Прекомерната консумация на алкохол усилва риска от физически и душевен увреждания и като разберем кои специалности са свързани със корист с алкохол, можем да планираме по-добре интервенциите “, сподели ръководителят на проучването Андрю Томпсън от " Wolfson Center for Personalized " в прессъобщение от Университета на Ливърпул. " В допълнение, нашите проучвания дават на политиците и работодателите визия в кои браншове на стопанската система има най-висока консумация на алкохол. "
 Най-популярните алкохолни питиета в света Най-популярните алкохолни питиета в света
Днес съществуват хиляди типове алкохолни питиета: мощни, по-слаби, сладки и горчиви. Ето най-популярните алкохолни питиета в света: 1....
Резултатите демонстрират, че с изключение на типа активност, за установяване на рисковите групи би трябвало да се вземе поради и полът.
„ Наблюдаваните разлики при мъжете и дамите в асоциациите сред специалност и пиянство може да покажат по какъв начин работната среда, както и половете и други комплицирани фактори въздействат на отношението към алкохола “, споделя Томпсън.
В някои професионални области може да бъде от изгода както за хората, по този начин и за стопанска система като цяло, подобряването на благосъстоянието на чиновниците и косвеното повишение на продуктивността.
Според създателите техните резултати оказват помощ да се дефинира кои работни места и по-широките браншове на претовареност могат да се възползват най-вече от стратегиите за предварителна защита на алкохола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР