В британската столица повече от 300 000 пропалестински демонстрантите провеждат

...
В британската столица повече от 300 000 пропалестински демонстрантите провеждат
Коментари Харесай

Многохилядна демонстрация в подкрепа на Палестина, доведе до сбъсъци в Лондон

В английската столица повече от 300 000 пропалестински стачкуващите организират шествие, с претенции за преустановяване на огъня във войната сред Израел и " Хамас ". Повече от 80 контрадемонстранти бяха задържани след нападателни дейности и опит да попречат на шествието.

Пропалестинското шествие в английската столица е към своя край. По данни на полицията в него вземат участие повече от 300 000 души и минава спокойно, значително с помощта на взетите ограничения за сигурност. Полицията заяви, че е арестувала 82 контрадемонстранти на Тачбрук стрийт край пъба " Белия лебед ", пробвали се да се да нарушат мирния ход на шествието. Полицейското наличие към пъба бе извънредно засилено, дойде и конна полиция.

По-рано против служители на реда в Китайския квартал бяха хвърляни ракети и бутилки от контрадемонстранти. Полицията обаче сполучливо обезпечи успокоение в региона на Паметника на незнайния войник, където бе спазвано 2-минутно безмълвие в памет на починалите във войните и бяха положени венци в днешния Ден на примирието.

Заместник-шефът на лондонската полиция Мат Туист разяснява пред Би Би Си, че контрадемонстрантите не са хомогенна група, а по-скоро представители на разнообразни крайнодесни групи. Някои от тях крещяха на служителите на реда: " Вие повече не сте англичани ".

Напрежението преди шествието бе огромно, откакто вътрешният министър изиска да бъде неразрешено, наричайки го " митинг на омразата ", само че шефът на полицията сър Марк Роули съобщи, че поради на досегашните относително мирни сходни митинги няма учредения да се постанова възбрана и че полицията ще има грижа да не бъдат нарушавани възпоменателните събития в Деня на примирието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР