В Бригада Нов дом май са сменили не само майсторите,

...
В Бригада Нов дом май са сменили не само майсторите,
Коментари Харесай

СКАНДАЛ в „Бригада Нов дом”: Зрителите скочиха срещу родители на 6 деца, отглеждани в пълна мизерия

В „ Бригада Нов дом ” май са сменили освен майсторите, а и критериите за избор на участници, чиито домове да ремонтират без пари. Досега това бяха все хора с проблеми, които се борят безрезервно за по-добър живот, само че имат потребност от помощ. В настоящия сезон 6 обаче героите в два от общо четири излъчени досега епизода провокираха всеобщо зрителско отвращение. След интернационалния водач Дарин и някогашната манекенка Вероника, чийто дом приличаше на кочина, хората се отвратиха и от Деси и Филип, които отглеждаха в цялостна бедност цели 6 деца.

Риалитито на Би Ти Ви направи всичко допустимо, с цел да показа в удобна светлина своите герои от епизод 4 – Деси и Филип.Това са младежи, които имат цели 6 деца и живеят в полусрутена къща чартърен. С многочленното семейство живее и свекърът, за който не стана ясно дали работи. Всичките 9 души спят в една стая, мръсните си облекла натрупат в купчина, която стига съвсем до тавана, и настояват, че ги перат през нощта на ръка, тъй като нямат пералня. Единственият, за който стана ясно, че работи, е бащата Филип. Той се труди на автомивка. Половинката му разгласи, че постоянно е желала огромно семейство и най-голямото благополучие за нея е да отдаде всяка своя минута на своя мъж и на децата си. Не се разбра какво прави това семейство, с цел да излезе от затрудненото си състояние. Майката сигурно не е работила от години, тъй като с тези 6 деца е разумно да влиза от майчинство в майчинство. Домът беше освен безпаричен, само че и извънредно замърсен, Деси сякаш твърдеше, че държи на възпитанието, само че насърчаваше едно от децата да написа на стената имената на всички останали. Стената беше надраскана от горе до долу. Самата водеща Мария Силвестър не скри, че като жена и майка изпитва спорни усеща към концепцията да родиш цели 6 деца с цялостното схващане, че не можеш да им осигуриш подобаващи условия за живот.

Въпреки опита на предаването да захароса обстановката, зрителското отвращение не закъсня. То беше излято с изключителна заостреност в обществените мрежи под всички публични изявления на Би Ти Ви по тематиката с многодетното семейство. Според множеството хора е безконтролно да създаваш деца, които не можеш да отгледаш в естествени условия. Много от тях считат, че е допустимо задачата на родителите да са обществените помощи за всеки идващ правоприемник. Деси и Филип обясниха, че не са имали време да се оженят, по тази причина шоуто им провежда женитба. „ Не им направихте услуга! Сега към този момент Деси няма да се води самотна майка и ще изгуби помощите ”, пишат хората. „ Това предаване е нездравословно и би трябвало да се спре! Толерира безхаберието във всички посоки: безхаберни родители, правещи и раждащи деца, обричайки ги на беден живот; безхаберни обществените институции, които не виждат при какви условия се раждат и отглеждат деца; лекари, които да ги съветват по какъв начин да се предпазят от бременност… Радват, само че не възпитават! Ами най-малко да хващат бащата и дядото да оказват помощ за идващия ремонт на идващото семейство, с цел да се научат на труд и поминък и да предават положителното нататък… ”, написа зрителка. „ Горките деца! (…) Такава нечистотия и смрад… Бригадата с най-хубави усеща ще помогне еднократно, а на следващия ден? Децата нямат никаква виновност, само че ще повторят модела след години ”, е друго мнение за излъчения епизод. „ Не бива да се насърчава сходен метод на живот, а действително предаването това направи. Човекът по тази причина е човек, да може да мисли! ”; „ Тази купчина до тавана от мръсни облекла нали не мислите, че е събрана за един ден? Просто на някои хора не им се пере. Сега им направиха безплатния ремонт, а след най-много 2 месеца ще е същата кочина като преди ” – в този жанр са всеобщите мнения.

Много хора показват, че единствено до преди към 40-50 години в българските домове рядко са се намирали автоматизирани перални, само че мръсни облекла до тавана не са се натрупали. Освен това в доста домове и до през днешния ден мъжете сами се занимават със градежа и ремонтите, когато не могат да си разрешат услугите на занаятчия, а не чакат някой да им ги направи без пари. „ Много ми се желае да имате и план „ една година по късно ”, написа зрителка, намеквайки, че след година ремонтираното жилище ще наподобява както преди ремонта. Според доста други срокът от една година е прекомерно дълъг. В семейство, в което се пере по изключение, а децата са насърчавани да драскат по стените, мизерията и нечистотия нормално настъпват доста по-бързо.

Един въпрос по този начин и не получи отговор: дали тези хора ще запазят жилището си и след ремонта? От предаването стана ясно, че са настанени там чартърен. Много хора подозират, че е допустимо притежателите да вдигнат наема или напряко да ги изгонят, с цел да потърсят наематели, които ще стопанисват дома им по-добре. Доброжелатели стискат палци жилището да е общинско, с цел да остане фамилията в него.

Никога до момента „ Бригада Нов дом ” не е събирало подобен негативизъм, както в този момент. Предаването като цяло е обичано на множеството българи, буди удивление, трогване и предпочитание у хората да оказват помощ на участниците. Този сезон се обрисува като най-слабият в това отношение. Двамата от героите в него събраха аплодисменти. Това са самотната майка Надежда, която сама отглежда дребната си щерка Савана, и фамилията на Васил и Цветана, чийто наследник Ивайло страда от мускулна дистрофия вид Дюшен. Героите в другите два епизода бяха грубо подложени на критика, а това на процедура са половината от излъчените досега излъчвания. Ако продължава в същия дух, предаването ще изгуби доста почитатели.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР