В Брестовица е издадена забрана да се пие вода от

...
В Брестовица е издадена забрана да се пие вода от
Коментари Харесай

Откриха манган във водата на пловдивско село

В Брестовица е издадена възбрана да се пие вода от чешмите поради съществуване на манган. От Регионалната здравна инспекиця са взели проби от една от чешмите и са открили съществуване на манган от 65 микрограма на литър при оптимално позволена норма 50 микрограма на литър, съобщи Българска национална телевизия.

Селото се водоснабдява посредством сондажи. Главният инжинер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов изясни пред Българска национална телевизия, че трите сондажа са построени в терасата на р. Въча наоколо до с. Кадиево. Предприети са съотвнетните дейности като е спрян най-замърсения сондаж и са алармирали Регионалната здравна ревизия. Написани са писма до три министерства, защото при инспекцията е открито, че причина за замърсяването е водно огледало покрай санитарната охранителна зона.

Според ВиК - Пловдив замърсяването на водата в Брестовица е от икономическа активност. Проби на Регионалната здравната ревизия демонстрираха повишени стойности на манган. Водата в пловдивското село е негодна за пиянство.

Нова спецакция против корупцията в "Басейнова дирекция " в Пловдив

Във вторник Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвиняване за занемареност на Цветелина Кънева, шеф на "Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион. Според проверяващите тя не е подхванала дейности за ликвидирането на противозаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР