В Бразилия за 24 часа бяха регистрирани над хиляда смъртни

...
В Бразилия за 24 часа бяха регистрирани над хиляда смъртни
Коментари Харесай

Бразилия, Мексико и Перу в епицентъра на пандемията

В Бразилия за 24 часа бяха регистрирани над хиляда смъртни случая от ковид, съобщи Франс прес. Новите случаи на заразяване са 26 417, а общият брой на инфектираните с вируса в Бразилия - 438 238, по данни на бразилското министерство на опазването на здравето. Бразилия е на второ място по случаи на заразяване в света след Съединените щати (където инфектираните са над 1,7 милиона).

През последното денонощие Бразилия записва 1156 смъртни случая, с което общият брой на умрелите от вируса в страната доближи 26 754. Южноамериканската страна, която е с население от 210 милиона души, се приближава по брой на смъртните случаи до Испания и Франция (които са надлежно с 27 119 и 28 662 смъртни случаи).

Общият брой на умрелите от ковид в Мексико е към този момент 9044, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Уго Лопес-Гател. През последното денонощие в Мексико от вируса са умряли 447 души. Общият брой на инфектираните с вируса в Мексико се е нараснал за последните 24 часа с 3377 и е към този момент 81 400.

Най-тежка е обстановката в столицата Мексико и в щата Мексико, където от 28 февруари са регистрирани над 36 хиляди случая на заразяване.

Мексиканските управляващи в края на март оповестиха изключително състояние в областта на опазването на здравето и преустановиха всички действия, които не са от първостепенно значение. Очаква се, че от 1 юни районите на Мексико ще стартират последователно да се връщат към естествения живот, като следват предписанията за сигурност на мексиканското здравно министерство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР