В Бразилия се наблюдава спад в случаите на COVID-19, включително

...
В Бразилия се наблюдава спад в случаите на COVID-19, включително
Коментари Харесай

ПАХО против облекчаването на COVID мерки в Бразилия, въпреки спада в заболеваемостта

В Бразилия се следи спад в случаите на COVID-19 , в това число в тежко засегнатия район на Амазонка, само че облекчаването на ограниченията от някои районни управляващи може да докара до поврат в това усъвършенстване. За това предизвести в сряда шефът на Панамериканската здравна организация (PAHO) Кариса Етиен, представена от " Ройтерс ".

Припомняме, че предходната седмица, в южноамериканската страна, която по брой на жертвите е на второ място след Съединени американски щати. Това се случва се оправи с зараза от ковид.

Етиен сподели, че макар записания спад, случаите в южноамериканската страна са останали обезпокоително високи, до момента в който случаите в Чили, които са имали сложни няколко месеца, са в застой. Почти всяка страна в Централна Америка регистрира повишаване на инфекциите, като Куба, Пуерто Рико и Доминиканската република са най-силно наранени .

В Южна Америка, сподели тя, Колумбия, Венецуела, Боливия, Уругвай и Аржентина са най-засегнатите страни сега, до момента в който Мексико регистрира леко нарастване на случаите след Великден и облекчаването на някои ограничения.

" Лекари без граници ": Бразилия е пред филантропична злополука

Над 73 000 новозаразени и повече от 3500 жертви за денонощие

Етиен сподели, че PAHO е угрижен от разпространяването на клюки и теории на конспирацията в района, които рискуват да усилят съмнението за имунизирането. " PAHO си сътрудничи с компании като Twitter, Гугъл и Фейсбук, с цел да спре подправените вести и да подсигурява, че обществеността може елементарно да откри точна информация ", сподели тя. Тя повтори апел за по-справедливо систематизиране на имунизациите, като прикани страните с остатък да ги дарят на други, които имат най-голяма потребност от тях. " Латинска Америка е районът, който сега има най-голяма потребност от ваксини, този район би трябвало да бъде приоритет за разпространяване на имунизациите ", сподели тя. " Това е световна зараза. Никой няма да бъде в сигурност, до момента в който всички не сме в сигурност. "

Етиен сподели, че до момента механизмът COVAX е доставил над 4,2 милиона дози ваксина против COVID-19 в 29 страни в Америка, като още 90 000 би трябвало да дойдат в Боливия през днешния ден.
 Бразилия облекчава Коронавирус ограничения, макар заболеваемостта
Бразилия облекчава Коронавирус ограничения, макар заболеваемостта

Отварят заведения и позволяват спорт без аудитория
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР