В браузъра си може да инсталирате приложения, които блокират препращането

...
В браузъра си може да инсталирате приложения, които блокират препращането
Коментари Харесай

Експерт: Плашещо е какво знае Фейсбук за нас

" В браузъра си може да инсталирате приложения, които блокират препращането на данни към огромните компании. Зад действието на интернет стои бизнес модел. Големите компании съществуват с помощта на него “. Това съобщи специалистът по киберсигурност Борис Гончаров в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка информацията, че персонални данни на над 35 хиляди български консуматори във Facebook евентуално са били събрани непозволено от компанията " Кеймбридж Аналитика “.

По думите му много данни за нас остават, даже да изтрием профила си във Facebook да вземем за пример. " Използват се всевъзможни данни – какъв брой постоянно стопираме на светофар, чатове, общо взето безусловно всичко “, предизвести той. " За елементарния консуматор е доста мъчно да се отбрани и " да мине под радара " в мрежата. Затова и влиза в действие нова регулация от идващия месец.

Целта е да се лимитират опциите това да се прави безсистемно, безотговорно и в безкрайни интервали от време. Зукърбърг твърди, че потребителят има цялостен надзор над данните си, само че това не е по този начин. Доста данни остават и не се знае къде и за какъв брой време ", означи специалистът по киберсигурност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР