В Ботевград продължава лагерът на националния отбор по акробатика, който

...
В Ботевград продължава лагерът на националния отбор по акробатика, който
Коментари Харесай

България без мъже и жени на световното по акробатика, разчитаме на младите попълнения



В Ботевград продължава лагерът на националния тим по акробатика, който се готви за присъединяване в международното състезание Антверпен (Белгия) от 4-ти до 10-ти април.

" В шампионата на планетата страната ни няма да има представители при мъжете и дамите,. В момента сме с четири типа в националният тим - 11-16, 12-18 и 13-19 години ", това заяви новият общоприет секретар на българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов.

" Надяваме се на хубаво класиране. Във възрастта 13-19 години смесената двойка се бори за квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина). Едно класиране във финала ще и попадане в шестицата им дава късмет да завоюват квота за Европа. Все отново акробатиката за първи път е включена в младежкото олимпийско придвижване и ние считаме, че България може да попадне измежду участниците ", добави Костадинов.

" Като някогашен народен играч съм наясно какво може да задържи един състезател в елитния спорт - мъже и дами. Там опираме до финанси. Смятаме следващата година да създадем всичко допустимо материално да подсигурим тези състезатели. До каква степен ще успеем, не мога да кажа, тъй като е прекомерно рано, само че ще дадем 100 % от себе си, това да се случи. Децата го заслужават ", разясни още Недко Костадинов.

Състав на националният тим:

Възрастова група 11-16 години
Женска тройка Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска от СКЧА „ Ботевград “, с треньор Добринка Николова и с хореографи Галя Маджарова, Иванка Христова и Диана Иванова.

Женска двойка Теодора Кръстева и Теодора Георгиева от „ Нефтохимик 2011 “ и КСА „ Бургас “ с треньор Гергана Денева и хореограф Диана Колева..

Възрастова група 12-18 години
Смесена двойка Михаела Велинова и Ивайло Люцканов от СКА „ Акро-Тамп “ София и КСА „ Акро Нова “ Горна Оряховица, с треньор Даниела Велчева и хореограф Диана Иванова.

Възрастова група 13-19 години
Смесена двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров от КСА „ Орел “ Айтос и КСА Бургас, с треньор Гергана Денева и хореограф Диана Колева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР