В Ботаническата градина в Балчик първия си цъфтеж направи африкански

...
В Ботаническата градина в Балчик първия си цъфтеж направи африкански
Коментари Харесай

В Ботаническата градина в Балчик африканско алое цъфна за първи път



В Ботаническата градина в Балчик първия си разцвет направи африкански образец от типа Aloe bainesii T.-Dyer, оповестиха от парка. Расстението се окичи в жълто.

Атрактивното растение, което се извисява на близо три метра и се чака още да израсте, е част от експозицията в парковата оранжерия, разясни основният експерт в Ботаническата градина Ваня Радева, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й представителят на Южна Африка, който е дървовиден тип, е дълголетник и се чака короната му да се багри в идващите четири десетилетия.

В оранжерията, която доближава на височина осем метра, порастват и други екземпляри колоси. Повечето от алоетата в сбирката цъфтят през зимата - в алено, оранжево, жълто, само че има и екземпляри, обагрени в розово, зелено, бяло, прибавят от парка.

Ботаническата градина има над 3600 типа кактуси и сукуленти и всяка година обменя семена с други паркове в света, сподели основният експерт.

По думите на Ваня Радева с рухването на първия сняг изключително атрактивна ще бъде сбирката от 60 типа зимоустойчиви кактуси и сукуленти, която и през най-студеното време остава на открито.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР