В Босна и Херцеговина, особено в Сараево, Тузла, Зеница и

...
В Босна и Херцеговина, особено в Сараево, Тузла, Зеница и
Коментари Харесай

От замърсяване на въздуха в Босна и Херцеговина умират 5000 души годишно

В Босна и Херцеговина, изключително в Сараево, Тузла, Зеница и Баня Лука годишно умират по 5000 души поради замърсяване на въздуха, сочат данни, оповестени в най-новия отчет "Замърсяването на въздуха и здравето на хората: Случаят на Западните Балкани ", заяви Танюг.

Отделът за околна среда на Организация на обединените нации прави заключението, че жителите на Западните Балкани приблизително губят по 1,3 години живот поради замърсяването, защото частиците, които се основават от праха и дима, се свързват с появяването на сърдечни болести, които надвишават пет пъти междинното равнище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съдът подреди: През зимата улици не се мият, в случай че въздухът е замърсен

Тези тревожни данни в Босна са вест от едвам един-два дни, написа вестник "Аваз ". Отговорните институции не правят работата си и всичко остава единствено в статистиката.

В Зеница, Луковац и Тузла не е значимо кой сезон от годината е, там замърсяването на въздуха е непрекъснато. Това е последица от промишлеността в тези градове. Така да вземем за пример в Зеница предходната година през цели 124 дни е видяно надвишаване на разрешените стойности на централизация на серен диоксид и през 252 дни преди пет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР