В борбата срещу упорито високата инфлация в еврозоната, според главния

...
В борбата срещу упорито високата инфлация в еврозоната, според главния
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Инфлацията пада наесен

В битката против настойчиво високата инфлация в еврозоната, съгласно основния икономист на Европейската централна банка (ЕЦБ) Филип Лейн, " се вижда светлина в края на тунела ", заяви ДПА.

Нашите калкулации сочат, че преди година е имало доста внезапни покачвания на цените, които към този момент няма да са фактор тази есен. Така че чакаме да проследим понижаване на главната инфлация през есента, е споделил Лейн в изявление пред ирландското списание " Дъ Кърънси ".

Основната инфлация не взема поради мощно променливите цени, като тези на силата и храните.

Според Лейн актуалната висока инфлация е краткотрайно събитие.

" Последните данни демонстрират, че инфлацията като цяло е на равнище от 5,3 на 100, което е относително високо ниво, само че във връзка с сигналите за смяна на посоката (на покачване на цените – бел. р.), бих подчертал обстоятелството, че те по-скоро демонстрират, че има известно закъснение на инфлацията на стоките и услугите, което е добре пристигнало ", е показал Лейн, представен от Българска телеграфна агенция. 

Забележките подхраниха спекулациите, че ЕЦБ може да спре с повишението на лихвените проценти по време на идното си съвещание идната седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР