В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради ...

В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради

Хаосът на летищата: Германия очаква 250 служители от чужбина


В битката с дългите опашки и анулацията на полети поради претоварването на немските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици чиновници от чужбина, оповестява " Тагесшау ", предава БТВ.

От началото на лятото дефицитът на личен състав на немските летища докара до безпорядък в полетите. Предупредителната стачка на наземния личен състав на Lufthansa утежни в допълнение обстановката.

Миналата седмица имаше всеобща анулация на полети.

" Реалистично е доникъде на август да дойдат 250 задгранични помощници ", които биха помогнали за облекчение на обстановката на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, сподели ръководителят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер.

Рихтер разкритикува бюрократичните спънки, свързани с издаването на нужните документи за работа. Заради дефицита на личен състав на летищата федералното държавно управление е основало опция за наемане на краткотрайни служащи от трети страни - главно от Турция. Временните служащи обаче би трябвало да преминат инспекция за надеждност.

Целта е да се издават бързо позволения за престояване и работа, съобщи министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен шеф на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел съобщи пред RND, че набирането на незабавно нужния личен състав може да бъде " доста улеснено посредством по-ефективна и по-кратка инспекция, без да се нарушават стандартите за сигурност ".

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg