В болницата в Мездра вече е разкрито и работи отделение

...
В болницата в Мездра вече е разкрито и работи отделение
Коментари Харесай

Разкриха отделение за COVID-19 в болницата в Мездра

В болничното заведение в Мездра към този момент е разкрито и работи поделение за COVID-19, научи организация BulNews.
Това се наложило след повишаване броя на инфектираните с коронавирусна зараза в района и потребността от болничното им лекуване. Във връзка с това, шефът на болничното заведение доктор Соня Съботинова разяснява обстановката и разясни какво е положението на настанените.
Състоянието на пациентите е устойчиво, сподели Съботинова. Към 5 ноември с потвърдена зараза в общинската болница са признати 10 души – 4 от които към този момент са изписани. Чакат се тестванията на още евентуално инфектирани. Само един доктор е бил инфектиран, само че всички контактни лица от МБАЛ - Мездра са с негативни проби.
Управителят на здравното заведение дружно със своя сътрудник хирурга доктор Ценовски са експертите, които влизат в ковид отделението и отдават цялата си лекарска грижа за нуждаещите се.
Най-големият проблем остава неналичието на фрагменти, акцентира доктор Съботинова. Болницата се нуждае от най-малко още един доктор, две медицински сестри и санитар.
В тази сложна обстановка за всяко болнично заведение е значимо да поддържа равнището на медицински експерти, съществуването на лекарства и защитни средства. С разкриването на коронавирус отделението, извънредно доста са се усили разноските за консумативи. В тази връзка, шефът на общинската болница моли всеки, който може и желае да помогне с подаяние на престилки, маски, защитни дрехи, шапки, ръкавици (тези средства може да са латексови, еднократни, текстилни или други), също по този начин и защитни шлемове и дезинфектанти.
Съботинова добави, че не е толкоз ужасно да работиш в поделение за ковид, тъй като средата е задоволително стерилна, а личният състав съблюдава прецизно защитните ограничения. До този миг болничното заведение се оправя с приемането на пациенти и тяхното лекуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР