В болницата в Добрич от 10 ноември започва ефективна стачка.

...
В болницата в Добрич от 10 ноември започва ефективна стачка.
Коментари Харесай

Болницата в Добрич съди 136 медицински сестри

В болничното заведение в Добрич от 10 ноември стартира ефикасна стачка. Междувременно управлението на лечебното заведение е предявило искове против 136 медицински сестри, които от 13 октомври предупредително стопират работа за по час дневно. Делото е планувано за 9 ноември.

Наталия Йорданова е дългогодишна акушерка в неонатологията в Добрич. Призована е в съда както и останалите ѝ колеги, които от 13 октомври предупредително стопират работа по 1 час дневно. 

" Шокирана съм, както всички. Ние отстояваме едни обикновени човешки права. Живеем в правова страна ", безапелационна бе Наталия Йорданова пред Bulgaria On Air.

По думите на Снежана Николова, която е ръководител на Синдиката на медицински експерти в МБАЛ – Добрич, " шефът ще ни съди, тъй като си търсим правата, тъй като желаеме почтено възнаграждение и по-добри условия на труд ".

Ако пристъпят към ефикасни протестни дейности, медицинските експерти ще бъдат по работните си места, само че няма да извършват функционалностите си. 

" Той би трябвало да обезпечи за отделенията личен състав, който да не прекъсва работата на болничното заведение. Ние сме длъжни към обществото, по тази причина не би трябвало да се стопира работата и да си попълнят отделенията, които са на 100% в стачка ", заяви Николова. 

Според шефа на добричката болница стачните дейности са в прорез със Закона за споразумяване на груповия трудов спор, по тази причина е завел искове. 

" В момента това деяние ще потвърди в Окръжния съд дали стачката е законна или противозаконна ", разяснява доктор Георги Желязков. 

Междувременно болничното управление подписа групов трудов контракт със синдикалната организация на КТ " Подкрепа ". Условията в него обаче не удовлетворяват медицинските служащи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР