В болницата в Белоградчик сметките за ток, при по-малко потребление,

...
В болницата в Белоградчик сметките за ток, при по-малко потребление,
Коментари Харесай

Болницата в Белоградчик с двойна сметка за ток

В болничното заведение в Белоградчик сметките за ток, при по-малко ползване, са близо два пъти и половина по-високи, сподели пред Българска телеграфна агенция заместник-кметът Росен Младенов.

За месец декември м.г. в общината са платили 33 080 лв. за електрическа енергия, включително единствено за уличното осветяване - 12 000 лева Два пъти по ниски са били сметките за електричество през декември 2020 година - надлежно 14 504 лева и 6000 лева за осветяване на улиците в общината.

В болница " Проф. Георги Златарски " в Белоградчик сметките за ток също са непостижими за заплащане и основават усложнения. За декември 2020 година здравното заведение е платило за електрическа енергия 5437 лева, против над два пъти повече година по-късно - 11 500 лв., сподели пред Росен Младенов.

Той посочи, че сметките за месец януари още не се пристигнали, само че това което прави усещане е, че през декември 2020 година болничното заведение е потребила 30 042 киловатчаса електрическа енергия, а за декември 2021 година - потреблението е по-малко с 6000 киловатчаса, а цената която е платена е повече от два пъти по-висока.

Припомняме, че през днешния ден на изключителна комисия в Народното събрание ръководещото болшинство отхвърли предлагането на ГЕРБ за цялостна отплата на общини, лечебни заведения, детски градини, храмове и други институции поради високите сметки за ток.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР