В болницата Насър в Хан Юнис линейки докараха десетки ранени

...
В болницата Насър в Хан Юнис линейки докараха десетки ранени
Коментари Харесай

Израел нанася удари във и около втория по големина град в Газа във вече кървава нова фаза на войната

В болничното заведение Насър в Хан Юнис коли за спешна помощ докараха десетки ранени през цялата нощ. В един миг спря кола и излезе мъж, който носеше младо момче в окървавена риза и чиято ръка беше отнесена.

„ Къде е Червеният кръст? … къде е Обединените народи? “ - изкрещя жена пред незабавното поделение. „ Децата ми от 22:00 часа към момента са под руините. “

Сателитни фотоси, направени в неделя, демонстрираха танкове и войски, струпващи се край Хан Юнис, последната цел на офанзивата, която беше дом на повече от 400 000 души преди войната.

Израел е изгонил хората от съвсем две дузини квартали вместо от целия район, както направи на север. Но защото по-голямата част от популацията на Газа към този момент е натъпкано на юг, тъпчейки се с убежища на Организация на обединените нации и фамилни домове, остават малко места за отиване. Израел е забранил на хората, които са избягали от севера по-рано по време на войната, да се върнат.

Палестинците споделят, че до момента в който Израел продължава да нанася удари през обсадената територия, няма региони...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР