В болница в Целе самоличността на двама възрастни пациенти беше

...
В болница в Целе самоличността на двама възрастни пациенти беше
Коментари Харесай

Объркаха жив пациент с мъртъв в немска болница

В болница в Целе самоличността на двама възрастни пациенти беше изменена. Единият оцеля, другият умря, а болничното заведение разгласи оживелия за мъртъв и уведоми фамилията му.

Преди заместникът да бъде открит, погребението към този момент се е състояло. Грешката била открита, когато оживелият пациент се върнал в старческия дом, заяви bg-voice.

“Знам единствено, че през вчерашния ден в дома пристигна жител, който смятахме за мъртъв ”, споделя шефът на Дома за остарели хора.

Ръководството на болничното заведение е предложило оставка, която управителният съвет на институцията ще одобри в понеделник, заяви ръководителят на управителния съвет Андрей Класинц.

Болницата в Целе е уведомила полицията за промяната на самоличността.

“Събираме информация в посока на съмнение за осъществено незаконно действие на небрежна интервенция ”, споделиха от полицейското ръководство в Целе.

Полицията ще даде повече информация след диалог с околните.

Министърът на опазването на здравето Даниел Бешич Лоредан споделя, че сходно нещо е неприемливо в 21 век.

“Първо и като човек, и като доктор, и като вицепремиер би трябвало откровено да се извиня на фамилията и от името на премиера за случилото се. В 21 век, в ерата на дигитализацията, е нещо, което е неприемливо някой през вчерашния ден да е погребал татко си, а през днешния ден да разбере, че татко му е жив, а други да схванат, че татко им е мъртъв ”, сподели той.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР