В болница в свещения град Кум млада жена клечи в

...
В болница в свещения град Кум млада жена клечи в
Коментари Харесай

„И аз съм кучка“: Жените в Иран пускат хаштаг срещу тормоза от молли

В болница в свещения град Кум млада жена клечи в ъгъла с болно дете на ръце. Забрадката й се е спуснала до рамото й, разкривайки косата й, а молла се вижда да употребява телефона си наоколо. Видеозапис от камера за наблюдаване, оповестен на 9 март, провокира възторг в Иран, като дами яростно упрекнаха моллата, че възнамерява да осъди майката за нарушение на хиджаб в особено приложение, основано от ислямския режим. Потребители, подкрепящи режима, нарекоха майката „ кучка “, а иранските дами в отговор наводниха обществените мрежи с хаштаг „ И аз съм кучка “.

Видеото, което се появи в обществените медии, е записано от камера за наблюдаване в болница в Кум, един от най-религиозните градове в Иран.

Първоначалният фрагмент демонстрира майката, клекнала в ъгъла, със кърпа на раменете и косата се вижда, защото молла стои наоколо и употребява телефона си. Втори фрагмент демонстрира по какъв начин майката яростно упреква моллата, че е снимал нея и болното й дете без позволение. „ Дай ми телефона си...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР