В болница в София след две операции в събота почина

...
В болница в София след две операции в събота почина
Коментари Харесай

Почина жената, пребита от затворника Ушко

В болница в София след две интервенции в събота умря битата и ограбена от престъпно проявения Иван Христов-Ушко Тинка Хаджиспасова, на 71 година, от Дупница. Погреба я нейната другарка Наташа Илиева, шефка на Бюрото по труда в града, полицията към момента не е разкрила грабителя, написа "Струма ".

Жената не можа да издържи двете интервенции, направени й на главата след жестоките удари, нанесени й от престъпно проявения Ушко. След грабежа той се покри в София, където към момента го търсят. След като Т. Хаджиспасова умря, против него ще бъде повдигнато обвиняване за ликвидиране за обир.

След като се разбра за гибелта на дамата, криминалисти от РУП – Дупница са отворили къщата й, с цел да може тялото на умрялата да бъде изложено за поклонение. Тинка Хаджиспасова няма живи родственици, не е била фамилна, по тази причина и с организацията на погребението се е заела шефката на Бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, която е била най-близката й другарка.

Тинка Хаджиспасова беше нападната и ограбена на 31 декември в три часа сутринта. Иван Христов-Ушко, който преди 10 дни е излязъл от пандиза в Бобов дол за кражба, с мотика разрушил металната входна врата на къщата на умрялата. Тя се отбранявала, като хвърляла саксии от прозореца, надявала се по този начин да го спре, само че не съумяла. Ушко влезнал вътре и се нахвърлил върху нея с юмруци и крещял. „ Дай парите! “. Той отмъкнал от вкъщи на дамата мобилен телефон, преносим компютър и ръчен часовник, който имитирал злато, и избягал.

Преди Ушко да влезе в пандиза, Хаджиспасова го наела да й ремонтира улуците. Още тогава той набелязал за жертва самотно живеещата жена, която дълги години е работила в тогавашния „ Балкантурист “ в Дупница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР