В болница в град Пищин в Южна Полша почина жена,

...
В болница в град Пищин в Южна Полша почина жена,
Коментари Харесай

В Полша почина бременна жена, жертва на закона срещу абортите

В болница в град Пищин в Южна Полша умря жена, чиято бременност лекарите отказали да пресечен поради настоящите в страната ограничавания.

30-годишната жена е постъпила в лечебното заведение в 22 седмица от бременността с приключване на околоплодни води. Лекарите удостоверили патология на бременността. Плодът е  умрял, дамата е развила септичен потрес и 24 часа след постъпването в болничното заведение е умряла, заяви Йоланта Будзовска, юрист на фамилията.
 Съветът на Европа нападна Словакия поради законопроект срещу абортите Съветът на Европа нападна Словакия поради законопроект срещу абортите
Комисарят по правата на индивида в Съвета на Европа Дуня Миятович разгласява писмо, изпратено до Националния съвет на Словашката република...

Адвокатът прибавя, че дамата се е свързала с родственици, на които е разказала, че лекарите не са желали да пресечен бременността и декларирали, че би трябвало да се " изчака и да се види ".

Т.е. те са работили в сходство с решението на Конституционния съд на Полша, който през октомври 202 година забрани аборта даже в случаи на неизлечима болест при плода. Прекъсването на бременността е възможно единствено, в случай че тя е настъпила в резултат на обезчестяване или съществува заплаха за здравето и живота на майката. 

От болничното заведение в Пищин, където се е лекувала дамата, декларират, че единственият фактор за лекуването й е била сигурността на пациентката и плода. Решението за това дали да се прекъсне бременността е " различен въпрос ".

Всички медицински решения са били взети " отчитайки правното състояние и стандарти на държание, настоящи в Полша ", написа Politico.
 Полша вкарва съвсем цялостна възбрана на абортите, чакат се огромни митинги Полша вкарва съвсем цялостна възбрана на абортите, чакат се огромни митинги
Противоречиво решение на полския съд, което постанова съвсем цялостна възбрана на абортите, ще влезе в действие през днешния ден. Това съобщи държавното управление в с...

Представителите на ръководещата консервативна партия " Закон и правдивост " считат, че става въпрос за лекарска неточност. От там прибавят, че законът не не разрешава абортите при опасност за живота и здравето на майката. 

Пациентката е умряла през септември 2021 година, само че едвам в този момент оказва се за случая. Към сегашния миг в полския парламент постъпи законопроект, който планува наказване от 25 години затвор за осъществен аборт. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР