В БНТ постъпиха сигнали на хора, които опитали да гласуват,

...
В БНТ постъпиха сигнали на хора, които опитали да гласуват,
Коментари Харесай

Проблеми с гласуването в София заради преместени изборни секции

В Българска национална телевизия постъпиха сигнали на хора, които пробвали да гласоподават, само че се отказали, тъй като едвам през днешния ден разкрили, че обичайните им изборни секции, в които гласоподават от години, били преместени и то в различен квартал.

Още за този проблем от Илина Бисерова

Днес получихме сигнали от жители, които са отказали да гласоподават, тъй като изборните им секции се оказаха заменени в други здания или квартали. Така да вземем за пример хора от " Красно село " е трябвало да се разходят до " Хиподрума ". Други, които живеят в " Лозенец ", е трябвало да отидат в " Иван Вазов ".
Любомир Милошев: Влизам в секцията еди си кой номер, но вие не сте тук. А къде съм - " Захари Круша " в квартал " Иван Вазов ", значи не в нашия квартал, а в различен. И не става дума единствено за нашия блок, който е на 100 метра от тук, хора, които тук гласоподават, постоянно, и изпращат ги да гласоподават в различен квартал и те не желаят да вървят, тъй като къде в този момент да се разхождат до долу, до различен квартал. На въпроса ми за какво го направихте това, те споделят ами ние не знаем, има доста регистрирани.
Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи за Българска национална телевизия, че изборните секции се образуват със заповед на кмета на съответната община и той дефинира адресите на тези секции. Гражданите могат да ревизират къде е секцията им в страницата на ЦИК.
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР