В БНБ не е подавана молба за промяна на устава

...
В БНБ не е подавана молба за промяна на устава
Коментари Харесай

Лорер: В ББР няма лобистки интереси

" В Българска народна банка не е подавана молба за смяна на устава на Българската банка за развиване (ББР) за повдигане на тавана от пет милиона лв. за кредитна експозиция ", сподели във времето за парламентарен надзор Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа.

" Банката ще извършва законовата си задача да подкрепя дребните и междинни предприятия там, където комерсиалните банки не могат да го създадат. До предходната година, когато бордът на банката беше заменен, ББР имаше един милиард лв. проблематични заеми.

Затова има големи хранителни запаси за осем заема, които са изключително огромни и изключително проблематични ", уточни министърът. Лорел беше запитан от група народни представители дали като принципал на ББР има желание да промени устава й и да вдигне тавана от 5 милиона лв. за кредитна експозиция.

" Към края на първото тримесечие се вижда, че ББР няма огромно развиване ", сподели националният представител Петър Чобанов. " Вижда се стесняване на кредитния портфейл с 350 милиона лв., понижаване на активите, на депозитите и на приходите на ББР ", сподели Чобанов.

" В ББР няма лобистки ползи, тя работи единствено в изгода на дребните и междинни предприятия ", уточни министър Лорер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР