В БЛС винаги сме били против лимитите. Според мен лимитите

...
В БЛС винаги сме били против лимитите. Според мен лимитите
Коментари Харесай

Новият шеф на БЛС: Не сме договаряли лимити за лъчелечение


В БЛС постоянно сме били срещу лимитите. Според мен лимитите за лъчетерапията са едно неразбирателство. Ние в никакъв случай няма да оставим пациент без лекуване. БЛС не е договарял такива предели. Мярката не е съгласувана и с гилдията на лъчетерапевтите. Няма да се позволен предели и няма да има листа на чакащите.

Това сподели в ефира на БТВ новият ръководител на Български лекарски съюз доктор Иван Маджаров, който разяснява опцията здравната каса да вкара предели за лъчетерапия. "Не би трябвало да позволяваме българските пациенти да вървят в чужбина, с цел да се лекуват. Работихме доста, с цел да се сдобием с една от най-модерните техники в целия свят за лъчелечение. Ние ще се борим за повече средства за опазването на здравето. Да, сега парите са над 4 милиарда, само че по наши сметки още 4 милиарда се заплащат отвън държавния дирек. Тези пари изтичат от джобовете на хората. Ние желаеме тези пари да излязат на ярко ", разкри доктор Маджаров.

"Към момента БЛС не поддържа здравната карта. Ние не участвахме интензивно в нейното създаване и за това не я подкрепихме. Има грешки в нея и ние сме твърдо срещу потреблението на здравната карта за рестрикция на кревати и пациенти. В този тип ние няма да подкрепим здравната карта ", безапелационен беше той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР