В блога на Raspberry Pi се вижда появата на платката

...
В блога на Raspberry Pi се вижда появата на платката
Коментари Харесай

Raspberry Pi представи M.2 Hat+, удобна платка за свързване на NVMe дискове

В блога на Raspberry Pi се вижда появяването на платката M.2 Hat+, която бе оповестена още през 2023 година Устройството към този момент е налично за закупуване от формалния магазин на компанията и от нейните сътрудници. Платката разрешава да се свързват NVMe дискове към Raspberry Pi 5.

Едноплатковият компютър Raspberry Pi 5 има PCIe конектор за първи път в цялата фамилия от тези компактни устройства. Той е ситуиран на мястото, където в предходните версии имаше порт за свързване на кабела за външен екран. Заедно с излизането на Raspberry Pi 5 компанията сподели първообраз на платка за свързване на NVMe дискове и други модули по PCIe протокол. Тази платка към този момент може да бъде закупена за 12 $. Устройството се продава единствено в формалните магазини на компанията и от доверени сътрудници.

Отбелязва се, че платката обезпечава скорости на трансфер на данни до 500 MB/s и поддържа дискове с форм-фактори 2230 и 2242. Пакетът включва самата платка M.2 Hat+, накрайник и стойка. Устройството е проектирано по подобен метод, че истинският охладител да може да се свързва без проблеми.

Заедно с това компанията е разгласила подробна документи за работа с устройството и схеми. В блога е маркирано, че те могат да се употребяват за основаване на лични решения. Така да вземем за пример английската компания Pimoroni по-рано пусна своя платка за свързване на NVMe дискове към Raspberry Pi 5. Тя коства 13,5 паунда, а за 57 паунда можете да си купите комплект с 500GB SSD.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР