В близост до турското градче Айвалък, област Балъкесир, се преобърна

...
В близост до турското градче Айвалък, област Балъкесир, се преобърна
Коментари Харесай

В Турция отказаха линейка за удавени деца, защото били гюленисти

В непосредственост до турското градче Айвалък, област Балъкесир, се прекатурна надуваема лодка, която е превозвала хора, бягащи от режима на Ердоган. Целта им е била да стигнат до гръцкия остров Лесбос. При инцидента са починали шестима души, в това число три деца. Един от бегълците се води за липсващ, а деветима били избавени, оповестиха турските медии, представени от obzornews.bg.

За загиналите не е била отпусната кола за спешна помощ по разпореждане на управляващите, тъй като били упрекнати в принадлежност към така наречен организация „ ФЕТО “, която съгласно ръководещия режим в Анкара е терористична и носи виновността за опита за прелом против Реджеп Ердоган преди две години.

Турските медии писаха, че удавените поели рискованото пътешестване, с цел да се трансферират в Гърция, защото в Турция против тях имало формирани каузи и заповеди за арести по обвиняване за съпричастност към придвижването на Фетхуллах Гюлен.

Извадените тела на удавниците са били закарани в държавната болница в Айвалък. От там те трябвало да бъдат превозени до моргата на Институт по правосъдна медицина в Бурса. Според изказванието на правозащитника и народен представител от прокюрдската Демократична партия на народите Йомер Фарук Гергерлиоглу в обществената мрежа Туитър кметът на Бурса Алинур Акташ е забранил да се пусне кола за спешна помощ за задачата, с думите:

„ Няма кола за ФЕТО “.

Гергерлиоглу дефинира заповедта на кмета на Бурса като „ скандална, позорна и антихуманна “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР