В близост до езерото Айфел, което се намира в Германия,

...
В близост до езерото Айфел, което се намира в Германия,
Коментари Харесай

Древен вулкан се събужда в Германия: земята започва да се надига

В непосредственост до езерото Айфел, което се намира в Германия, античен вулкан стартира последователно да се разсънва, което може да аргументи извънредно злополучие. Последното вулканично изригване е записано преди 13 хиляди години. В момента специалистите виждат интензивността на вулкана и имат вяра, че скоро той може изцяло да се разсъни, оповестява Geophysical Journal International.

След провеждането на друго изследване специалистите забелязали, че земята стартира да се издига на мястото до античния под земята вулкан. Днес те изследват западната част на Германия. Учените прибавиха, че равнището на земята до Айфеловото езеро се покачва с 1 мм всяка година.

В момента вулканът демонстрира дребна интензивност и той се намира задоволително надълбоко. Възможно е в идващите няколко години той да се разсъни изцяло и по-късно да стартира да изригва. В този случай магмата може бързо да доближи повърхността на земята и да повреди големи региони в близост.

Досега специалистите не са получавали изказвания за това за какъв брой дълъг почти интервал от време вулканът може да се разсъни. В същото време специалистите прибавиха, че няма причина за суматоха, тъй като това може да не се случи.

Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че вследствие на последното изригване на този вулкан в продължение на няколко хилядолетия към него е имало мъртва зона. На огромна територия не е имало растителност или животни. Вулканът Айфел е обособен район, ситуиран в планините Айфел в Германия.

В момента специалистите споделят, че не би трябвало да има суматоха. Но въпреки всичко, в случай че вулканът се разсъни, тогава няма да е допустимо да се избегне световна злополука. Огромни територии ще бъдат изгорени, доста хора ще останат без покрив над главата си.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР