В близо 20-часова акция в планината Беласица бе спасен бившият

...
В близо 20-часова акция в планината Беласица бе спасен бившият
Коментари Харесай

Спасиха борец в планината след подаден сигнал от футболист

В близо 20-часова акция в планината Беласица бе избавен някогашният герой Емил Георгиев. Сигналът към ППС е бил подаден от ексфутболиста на Славия, Пирин и Беласица Димитър Наков. В търсенето и свалянето на потърпевшия от планината участваха над 20 спасители и доброволци. Заледени сектори, сняг, скали, вятър и минусови температури съпътстват тяхната работа.

Георгиев и Наков тръгнали дружно на планински преход към връх Първенец в Беласица, с цел да посрещнат изгрева. Теренът обаче се оказва извънредно сложен, а на ръба на една от пропастите Георгиев се подхлъзва и полита в 300-метрова бездна.

40-годишният Наков се опитал да помогне на потърпевшия си другар, само че без триумф. Затова потърсил помощ и планински спасители от Сандански и Благоевград тръгнали към мястото през вчерашния ден по обяд. Късно нощес спасителите откриват туристите, като Емил е бил в тежко положение.
Прегледът на Емил Георгиев в болничното заведение в Петрич открил скъсани коленни връзки, охлузвания и пострадвания на гръдния панер.

" Подхлъзна се и падна. Теренът беше мек, само че имаше замръзнал сектор. Аз останах и слязох при него. Благодарни сме на спасителите ", сподели Димитър Наков пред Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР