В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи

...
В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи
Коментари Харесай

Валентин Николов: Ще се прекратят договорите с американските централи от "Марица-изток"

В близко време ще бъдат прекъснати договорите с американските централи в " Марица-изток ", съобщи в предаването " Лице в лице " Валентин Николов - ръководител на комисията по енергетика в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ.

Преговорите към този момент са несъразмерна държавна помощ, което е установено от Европейската комисия, само че тя е дала опция на българската страна да приключи тези контракти, изясни още Николов.

По думите му единият от разновидностите е да се приключи едностранно контракта и да се върви към арбитраж, а другият да се спогодят двете страни.
Бизнесът изрази терзание за повишаването на тока Работодателски организации и синдикати разискаха цената на тока на свободния пазар на среща при премиера
Прекратяването на контракта ще докара до глътка въздух за Фонда за енергийна сигурност, счита още Валентин Николов. " Не мисля, че ще се стигне до трибунал, само че даже и това да стане, страната към този момент е натрупала задоволително опит и ще можем да защитим нашите ползи ", безапелационен беше Николов.

" В бъдеще главните енергийни източници ще бъдат възобновими, нуклеарни и газови. Трябва да се откри баланс сред трите източника. С актуалните технологии не можем да се оправим без АЕЦ " Белене ". Нуждаем се от разнообразни видове източници на сила. Трябва да има многообразие ", уточни още Валентин Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР