В близко бъдеще в Руската федерация цените на домакинските уреди,

...
В близко бъдеще в Руската федерация цените на домакинските уреди,
Коментари Харесай

4 вида стоки, които рязко ще поскъпнат в Русия

В близко бъдеще в Руската федерация цените на домакинските уреди, битовите артикули, обувките и мебелите ще се покачат заради повишаването на морския превоз. За това написа с позоваване на думите на Михаил Бурмистров, общоприет шеф на INFOLine-Analyst и други експерти.

" Разходите за нови партиди от широкомащабни вносни артикули - домашен уреди, мебели, домашен артикули и други - може да набъбнат с най-малко 10-15% ", сподели Бурмистров.

Няколко участници на пазара споделят, че до края на 2020 година цената на морския превоз се е нараснала до към 9 хиляди $ от 1,5 хиляди на резервоар.

" Ако приказваме за превозване на хладилници: 60-70 броя се слагат в общоприет резервоар, това значи повишаване със 100 $ за всеки ледник ", дава образец ръководителят на представителството на производителя на домашен уреди Candy-Hoover Group Глеб Мишин.
 След решение на Путин: празните магазини още веднъж може да станат действителност в Русия
След решение на Путин: празните магазини още веднъж може да станат действителност в Русия

Замразяването на цените е популистки ход, който ще докара до противоположен резултат, предизвестява Сметната палата

Той акцентира, че до неотдавна производителите субсидират нарастване на разноските с вярата, че това е краткотрайно събитие, а също по този начин употребяват запасите си в Русия. Високото равнище на цените за превоз обаче остава и в близко бъдеще най-вероятно ще стартира да въздейства на крайните разноски за стоките.

Изпълнителният шеф на diHouse (част от групата компании LANIT) Андрей Тарасов от своя страна предвижда, че електрониката и битовата техника могат да нарастнат с 2-3%.

Основателят на Zenden Group (марки обувки Zenden, Thomas Munz и Mascotte) Андрей Павлов означи, че компанията към този момент получава отвън сезона обувки и пролетно-летни сбирки на по-висока себестойност. Той счита, че нарастването на цените на рафта, според от продуктовата категория, ще бъде от 2 до 10-20%.

Според Андрей Павлов в пиковите моменти цената на морския превоз доближава 10 хиляди $ за резервоар, макар че даже за тази цена може да бъде мъчно да се резервира превоз. " Най-значителното нарастване на разноските за логистика за евтини обувки ще е към 12%. За кожените обувки нарастването е към 4% ", сподели той. В същото време пазарът на обувки чака повишаване на съставените елементи за произвеждане на обувки, предвижда Павлов.
 Цените на новите жилищата в Русия са скочили с 20% за година
Цените на новите жилищата в Русия са скочили с 20% за година

Според специалисти през 2021 г пазарът на недвижими парцели ще се охлади

Сергей Юнг, шеф на Obuv Rossii (част от OR GROUP), която не внася подготвени обувки, а материали за произвеждане, съобщи, че заради промени в логистиката цената на техните артикули ще се усилят с 1-2 %. Според информация на един от представителите на транспортните компании е допустимо да се разчита на понижаване на цените не по-рано от юни, сподели той.

Защо цената на доставката се е нараснала?

Един от източниците на RBC в компания за контейнерни транспорти съобщи, че след края на президентските избори в Съединени американски щати през ноември предходната година търсенето на превоз сред тази страна и Китай внезапно се е нараснало - това е довело до дефицит на контейнери и кораби, първо в тази посока и по-късно по целия свят.

" Освен това през ноември Китай вкара нови условия за вноса на артикули в страната, което усили времето за тяхната регистрация и в допълнение повлия на съществуването на контейнери ", изясни той пред RBC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР