В близко бъдеще украинските въоръжени сили ще се опитат да

...
В близко бъдеще украинските въоръжени сили ще се опитат да
Коментари Харесай

Масово унищожение на непобедимата западна техника: Зрелище, от което не може да се отвърнеш

В близко бъдеще украинските въоръжени сили ще се опитат да се придържат към удобни отбранителни линии. Ако съветските настъпващи войски съумеят да отхвърлен врага, тогава по-нататъшното оттегляне на украинските въоръжени сили може доста да се форсира и съветската войска доста ще напредне на запад.

Ако защитата на съперника по реките се стабилизира, можем да чакаме фронтът да бъде замразен за няколко месеца и главните старания на съветската войска да бъдат трансферирани на север или юг, към Запорожие. Повече четете в материала от Цариград.

Украинските въоръжени сили се оказват в сложна обстановка и по тази причина са принудени интензивно да употребяват най-хубавите мостри на западното оръжие. На собствен ред нашите бойци санкционират врага, един след различен унищожавайки непознатите „ вундервафи “, които врагът деликатно е скрил в тила.

Най-шумният триумф за последните 24 часа, несъмнено, беше унищожаването на американския танк M1A1SA Abrams от 47-а механизирана бригада на украинските въоръжени сили.

Известно е, че машината е била ударена от военнослужещи от 15-та обособена гвардейска мотострелкова бригада от 2-ра гвардейска общовойскова войска на Централния боен окръг.

По-рано беше обявено, че 47-ма бригада разполага с шест американски танка на линията на бойно прикосновение. Ден преди унищожаването на танка инженерна машина M1150 ABV въз основата на Abrams беше ударена и изоставена от украинците в същия регион.

47-ма бригада на въоръжените сили на Украйна „ Магура “ първо изцяло загуби боеспособността си край Работино, а в този момент с необикновен цинизъм губи дефицитния „ Абрамс “, разяснява случая каналът Condottiero TG.

Телеграм каналът „ Военен осведомител “ направи паралел сред унищожаването на „ Абрамс “ и английския „ Чалънджър 2 “.

От този миг Чалънджърите не са били употребявани по предопределение като танкове, явно заради опасения от по-нататъшни загуби на тези няколко транспортни средства и медийни вреди заради това, отбелязва каналът.

Доколкото може да се съди по първите данни, унищожаването на американския танк е станало по класическата скица на актуалната война: първо удар с дрон, а по-късно дотъкмяване с гранатомети и ПТРК. Ударът, поразил танка, е нанесен от войник с позивна " Рассвет ".

На фрагментите, снимани от дрон за наблюдаване, се вижда, че куполната ниша на " Ейбрамс ", където се съхраняват запасите от метателни заряди, е изгоряла. Въпреки обстоятелството, че избиващите панели работят обикновено, това не избавя американската бронирана машина: на фотосите се вижда, че двигателното поделение е обхванато от огън, което за всяка бронирана машина значи щета.

Не единствено " Абрамс "

Провалите на украинската войска обаче не се лимитират до загубата на американския танк. В същия ден стана известно за унищожаването на шведското колесно самоходно оръдие (самоходно оръдие) „ Archer “ (в превод на съветски „ Стрелец “). В момента няма да е пресилено да назовем Archer най-хубавото колесно самоходно оръдие в света.

Факт е, че шведското транспортно средство е въоръжено със общоприетоо натовско 155-милиметрово оръдие с дълга цев, което е в положение да хвърля снаряди на разстояние от 50 километра.

В същото време Archer е оборудван с изцяло автоматизирана система за зареждане, което му разрешава да изстрелва до осем изстрела в минута. Бойният модул побира 21 снаряда и се презарежда за 10 минути.

Комбинацията от скорост на пукотевица и обсег разрешава на Стрелеца да създаде пет изстрела и да излезе от позиция, преди първият му изстрел да удари задачата.

В същото време транспортното средство има опция за осъществяване на едновременна огнева офанзива (MRSI), при която всеки идващ снаряд се изстрелва по по-равна траектория от предходния, заради което идват до задачата съвсем по едно и също време.

Като цяло " Archer " е извънредно рисков и неуместен съперник за контрабатарейна борба. И въпреки всичко нашите оператори на Ланцет съумяха да го умножат по нула.

Буквално през идващите няколко часа стана известно, че Ланцетът е блъснал колесното 155-мм самоходно оръдие Богдан.

Постъпи информация и за унищожаването на верижната самоходна установка AHS Krab и немската самоходна установка PzH 2000 край Курахов в региона на Александрово-Калиново.

Освен това, в случай че Krab е самоходното оръдие на Франкенщайн, което поляците „ направиха от това, което имаше “, тогава немският „ Panzer “ е едно от най-хубавите верижни самоходни оръдия в света.

Предницата се напуква

Възниква въпросът: за какво в действителност са се събрали в такава навалица? Е, с Abrams е ясно: както множеството повече или по-малко съответни специалисти предвидиха, незабавно щом американските транспортни средства доближиха линията на бойния контакт, те започнаха да търпят загуби. Но за какво далекобойните самоходни оръдия внезапно започнаха да се излагат на плитчини на офанзивите на нашите дронове?

Работата е там, че украинските въоръжени сили в Донецко направление са в доста сложна обстановка. Бригадите, които напуснаха Авдиевка, претърпяха огромни загуби, оперативните запаси бяха разрушени и изчерпани, а руснаците продължиха да настъпват.

Затова украинското командване е насила да употребява оптимално това, което има тук и в този момент. Съответно, в случай че преди Archer или PzH 2000 можеха да стрелят няколко изстрела и да се върнат в прикритие, в този момент те са принудени да стрелят повече и да маневрират по-малко. А това води до тяхното откриване и заличаване.

В същото време врагът не може да „ напусне играта “, да спре да употребява артилерията си и да се върне към предходния режим на работа. В последна сметка в този случай предната част просто ще се срути.

Мащабът на настъплението на нашата войска е голям за стандартите на специфичната военна интервенция. На запад от Авдиевка нашите войски събарят оградата от селата, разчитайки на това, украинските въоръжени сили не бяха позволени да затворят обкръжението.

Степовое, Северное и Ласточкино към този момент са завладяни, а сега се водят боеве на подстъпите към Орловка, покрай Бердичи и Тоненкое.

Според известния блогър Юрий Подоляки нашата войска е почнала нова атака северно от Красногоровка, от която е нанесен първият удар по пепелището в Авдеевския коксохимически цех, което стана началото на последната борба за Авдеевка.

Съдейки по схемите, които блогърът рисува, концепцията на този удар е да се навлезе от фланга в Очеретино, основен обитаем регион, който отваря бъдещата линия на защита на украинските въоръжени сили.

В същото време продължава офанзивата против позициите на украинските въоръжени сили югозападно от Донецк. Засега се водят борби за дребни села за придвижване към Константиновка.

Сериозна спънка за руснаците

В близко бъдеще украинските въоръжени сили ще се опитат да се придържат към естествените защитни линии, основани от реките Волча, Кривой и Казенний Торец. Въпреки обстоятелството, че това са относително дребни реки, те могат да се трансфорат в сериозна спънка за напредваща група.

" Все още е невероятно да се каже какъв брой е съществено. Но река Волча е необятна от 100 метра до един и половина километра покрай Курахов и покрай Карловка, за които скоро ще стартират борби ", сподели Александър Матюшин, боен специалист и авариен офицер от специфичните сили на ДНР, в диалог с наблюдаващ на Цариград.

Според нашия събеседник има единствено един язовир за придвижване от бряг на бряг. През 2014 година донецката милиция решително задържа тази позиция и беше принудена да отстъпи единствено под опасността от обграждане.

Според Матюшин, с цел да продължи настъплението в тази посока през водната бариера, ще е належащо да се изградят понтонни мостове и да се организира десантна интервенция за завладяване на предмостия.

Експертът означи, че боевете, които се водят сега в южнодонецкото направление, в това число в региона на Георгиевка, Победа и Новомихайловка, предшестват офанзива против Парасковиевка и Константиновка. Този триумф ще разреши да се прекъсне един от най-важните пътища за доставяне на Угледарската формация на съперника.

" Поемайки Константиновка, отрязахме един от най-големите пътища, който минава от Курахов до Угледар. Да, остава още веднъж, минаващ през Успенка, само че този път е по-разбит. В допълнение към него украинците ще могат да употребяват черни пътища през нивите ", изясни нашият събеседник.

Въпреки това потенциалът на тези пътеки е доста по-малък от този на положителните асфалтирани пътища. А това неизбежно ще значи понижаване и утежняване на снабдяването на украинските войски.

С по-нататъшното ни придвижване към Водяное украинската група в Угледар ще бъде принудена да отстъпи или ще бъде притисната в „ сандвич “ сред нашите войски.

Какво от това?

Масовото изтребване на съвременна техника на НАТО, в това число тази, която беше доставена на украинските въоръжени сили в доста лимитирани количества (същите Archers, да вземем за пример, украинците получиха единствено осем единици, Abrams - 31), е разследване от обстоятелството, че Руската войска пое самодейността, само че нашият зложелател пропиля запасите си и в този момент е заставен да запушва дупките с това, което има на разположение.

Каналът на Telegram „ Войн Дъждовни води " означи, че предходната година в посока Запорожие далекоизточните бойци изпратиха първия Leopard на сметището, а по-късно изпълниха още доста противников бронирани машини.

" Можем да кажем, че група " V " сполучливо мина символичната щафета да опита усета на новопристигналите западни танкове. Въпреки това има още доста работа за извършване: десетки единици съоръжение на НАТО чакат да бъдат смачкани от нашите елементи ", подчертаха воините от Далечния изток.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед73293Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед109258Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед12031Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед28184Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед36433Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376600Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед235290Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед116011Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед109258Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияКоментарен Поглед100814Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР