В близко бъдеще ще наблюдаваме нов тип война в Украйна,

...
В близко бъдеще ще наблюдаваме нов тип война в Украйна,
Коментари Харесай

„Армията от дронове“ на Киев отправя предизвикателство

В близко бъдеще ще следим нов вид война в Украйна, война на нови технологии и тактики. Всъщност ние към този момент го следим, осъзнавайки каква роля са почнали да играят безпилотните летящи апарати, включително и съвсем дронове-играчки в такава война.

Във въоръжените сили на Украйна, с помощта на помощта и образованието от НАТО, основаването на огромен безпилотен флот стартира напролет, когато Министерството на цифровото развиване, дружно с Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна и Държавната работа за специфични връзки, стартира реализацията на плана за интегрирана система " Армия от дронове " в самодейността United24.

На 22 август министърът на цифровата промяна на Украйна Михаил Федоров заяви в канала си в Telegram, че Киев към този момент е закупил 472 БЛА като част от плана Army of Drones /Армия от дронове/, някои от които се употребяват от въоръжените сили на Украйна. Той означи, че украинските управляващи са събрали 855 милиона UAH за закупуване на нови дронове, като общо се възнамерява закупуването на до 10,5 хиляди дрона с разнообразни размери за разнообразни задания. На първия стадий бяха закупени 78 мултикоптера Matrice, две наземни системи за 20 дрона Warmate и 20 дрона камикадзе Fly Eye.

Изказването на министъра съответства с новината, че Украйна е получила от Норвегия 230 микродрона вид хеликоптер Black Hornet и 850 от същите дронове от Англия, които са предопределени за разузнаване и са тествани в Афганистан.

Стана известно също, че Тайван, „ блокиран от Китай “, трансферира 800 „ летящи револвери “ – дронове Revolver 860 – като военна помощ, всеки от които може да носи до осем 60-мм минометни снаряда, изстрелвани по едно и също време с помощта на въртящ се тъпан, като револвер. Те се доставят от Тайван от DronesVision посредством полски медиатори.

Киев също получи дребна партида разследващи дронове H10 Poseidon II с отлична подвижност и стелт-защита от радари.

Малко по-рано украинският дипломат в Турция Василий Боднар съобщи, че Baykar към този момент е подготвен да осъществя план за създаване на цех за произвеждане на байрактари в Украйна, а по-късно Baykar също разгласи, че ще създава нови БПЛА-изтребители Kizilemma в Украйна.

Човек може да има друго отношение към проектите и фантазиите на Киев и неговите сътрудници, само че работата към този момент кипи в дадената „ дронова “ посока. Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна декларира, че ще продължи да работи по плана Army of Drones: „ Ние купуваме дронове, ремонтираме ги и образоваме водачи, а също по този начин подтикваме развиването на украински стартъпи в тази област. “

Съдейки по всичко към този момент натовско-украинското командване залага на разследващите дронове DJI Matrice 300, полските FlyEye, позволяващи тихо разузнаване от безвредно разстояние, и дронът-камикадзе Warmate. Но типовете и предназначението на дронове, които се появяват в Украйна, непрестанно се уголемяват.

Министър Федоров споделя, че „ армията от безпилотни самолети “ може да стане тласък за развиването на военните технологии в Украйна: „ Имаме всичко належащо за това – мощна мотивация, най-хубавите експерти и нетривиални хрумвания. Вече работим върху развиването на екосистемата за пускане на дронове. Включваме в съдействие ИТ общността и старт-ъп рискови компании. И към този момент преговаряме за поръчки на дронове за Армията на дронове от украински компании. Например, измежду тях са SKIF, Raybird Skyeton и Ukrjet.

Федоров споделя: „ Закупуването на първите 200 разследващи дрона е планувано да завърши до края на август. Обучението на водачи също върви интензивно. До момента сме подготвили 400 оператора. Сега свързваме още 10 учебни заведения и планираме да обучим до 3000 оператори на дронове през идващите месеци. Ако Киев обаче може да се ангажира самичък с образованието на оператори, тогава стартирането на произвеждане на лични дронове явно е мъчно разгадаем проблем.

Между другото, оператори на квадрокоптери и съществени БПЛА се образоват на основаното от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна летище край Киев, където към този момент летят копия на UJ-22 и Scythians.

Може би главният спонсор на Киев е Полша, която съгласно специалистите извършва преуспяващ взаимен план „ Долината на дронове “, показан в края на юли във Варшава на конференцията Warsaw Drone Summit.

Говорим за основаването и откриването „ към този момент скоро ” на сериозен индустриален клъстер, който съгласно специалисти в действителност се развива динамично. Срещата на върха във Варшава беше спонсорирана от Министерството на цифровата промяна на Украйна и украинското посолство в Полша. А действително компактно с работата са заети Dronarium Academy, неотдавна основаната финансова работа Miller & Smith - Friends of Ukraine, която се управлява от Андрий Д. Мелник, човек с поданство на Полша и Украйна, и американската организация Chenope, зад която явно стърчат ушите на Пентагона.

По думите на специалисти, които са следили срещата на върха във Варшава, нейните уредници са поискали по въпроси, свързани със срещата на високо ниво във Варшава, да се свържат с Chenope, която има офиси както в Киев, по този начин и във Варшава. И тримата основатели и основатели на " Долината на дронове " наподобяват като една конструкция.

„ Милитаризацията с дронове “ на въоръжените сили на Украйна се трансформира в съществено предизвикателство за частите, участващи в СВО. Предизвикателството, несъмнено, беше признато, само че отговорът на него би трябвало да бъде цяла гама от ограничения: от помощта на доброволци и осъществяването на „ иранската стратегия “ до бързото всеобщо произвеждане и доставка на вътрешно съоръжение на войските. Скоростта в тази ситуация безспорно има огромно значение.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР