В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за

...
В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за
Коментари Харесай

Вучич с драматично предупреждение за съдбовна заплаха срещу Сърбия и Република Сръбска

В близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред опасност за националните си ползи, това предизвестие разгласява президентът на страната Александър Вучич на профила си в Instagram, предават РИА Новости и " Фокус ".

" Сега не ми е елементарно да кажа какви вести получихме през последните 48 часа. Те директно заплашват жизненоважните национални ползи на Сърбия и Република Сръбска. През идващите дни ще осведомявам народа на Сърбия за всички провокации, които ни предстоят. Ще бъде мъчно, както в никакъв случай до момента. Ще се борим. Сърбия ще победи ", написа той.

 


Вучич не изясни какво тъкмо съставлява заплаха за Сърбия.

Както допуска босненското Радио Сараево, президентът може да е имал поради решението на висшия представител в БиХ Кристиан Шмид да промени изборното законодателство на Босна и Херцеговина.

 

Според друга версия на публицисти, Вучич може да е получил информация, обвързвана с присъединението на Косово към Съвета на Европа.

Кристиан Шмид неведнъж е предизвиквал неодобрение измежду представителите на Република Сръбска в границите на Босна и Херцеговина. Сърбите не признават пълномощията на висшия представител, акцентирайки, че Шмид няма позволение от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

 

Във вторник ръководителят на Република Сръбска Милорад Додик отхвърли да одобри поправките на висшия представител в изборното законодателство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР