В близко бъдеще руските въоръжени сили няма да могат да

...
В близко бъдеще руските въоръжени сили няма да могат да
Коментари Харесай

В Естония смятат, че Русия не може да пробие позициите на ВСУ в момента

В близко бъдеще съветските въоръжени сили няма да могат да създадат съдбоносен пробив в украинската защита. Затова се пробват да изтощят стопанската система и популацията на Украйна чрез ракетни удари и удари с безпилотни самолети.

Това съобщи естонският полковник Март Вендла пред ERR. 

" През последните дни въоръжените сили на Русия нападнаха основно по оста Купянск - Сватово - Кремина, в региона на Бахмут и на полигона Донецк - Авдиевка, като реализираха най-малък триумф. ", сподели Вендла. 

По думите му, въоръжените сили на Украйна са постигнали стеснен триумф в източната част на Украйна покрай Бахмут и на юг в региона на Орихов и Велика Новосилка.

" В същото време към момента няма надеждно удостоверение за пробива на първата линия на защитата на Русия. Украйна продължава да нанася удари по значими логистични уреди на Русия, с цел да усложни снабдяването на частите на предната линия ", добави разузнавачът.

Според него частите на ЧВК " Вагнер " в Беларус явно са почнали да оборудват полигона Осиповичи, с цел да организират там бойна подготовка.

" Това приказва в интерес на дълготрайното наличие на групата Вагнер в Беларус ", сподели Вендла, като добави, че в това време незначителна част от контингента на " Вагнер " работи там като инструктори.

" Заплатите на персоналния състав на групата са неведнъж по-високи от заплатите на висшите офицери от въоръжените сили на Република Беларус. Като се има поради размерът на контингента на " Вагнер ", малко евентуално е Беларус да е в положение да поддържа този частен военна компания.  " Вагнер " към момента е подвластна от Кремъл и не се знае какво ще се случи с нея в близко бъдеще ", сподели полковникът.

" Русия резервира търговски ползи в Африка, които се предизвикват от групата " Вагнер ". Освен това е евентуално Лукашенко да вижда спомагателни благоприятни условия за правене на пари в наличието на вагнеровци на територията на Беларус ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР