В близко бъдеще Русия може да прехвърли десетки изтребители Су-35

...
В близко бъдеще Русия може да прехвърли десетки изтребители Су-35
Коментари Харесай

Израел: Русия дава десетки Су-35 на Иран

В близко бъдеще Русия може да трансферира " десетки " изтребители Су-35 на Иран .

Това заяви i24NEWS, както и Times of Israel, базирайки се на репортаж на телевизия Channel 12.

Според i24NEWS тази информация е предоставена от " западни разследващи източници, които наблюдават тайните покупко-продажби сред Иран и Русия ".

The Times of Israel цитира Channel 12, че се базира на " чиновници от западното разузнаване ".
 Завърши прехвърлянето на съветските Су-35 в Беларус
Завърши прехвърлянето на съветските Су-35 в Беларус

Изтребителите ще носят бойно дежурство

Според източника на i24NEWS става дума за 24 изтребителя Су-35 , в началото създадени за Египет. Според израелски изявления тази договорка в последна сметка не се е осъществила заради натиска на Съединени американски щати.

През януари 2022 година френското издание Air&Cosmos разгласява публикация на Антоан Боаси, съветник и анализатор от Института за висши проучвания в региона на националната защита (L`Institut des Hautes Etudes de Défense Nationale - IHEDN), в която той, базирайки се на сателитни фотоси на завода в Комсомолск на Амур, допуска, че изтребителите Су-35 , предопределени за Египет, са паркирани в региона.

През юни 2021 година те са били 11, а през декември - 15, се споделя в отчета. Буаси счита, че това са египетски Су-35, защото камуфлажната им багра съответствува с цвета на МиГ-29М/M2, които Русия е доставяла на Египет.
 Саудитска Арабия договаря с Русия за закупуването на С-400 и Су-35
Саудитска Арабия договаря с Русия за закупуването на С-400 и Су-35

Двете страни основават и взаимно дружество за произвеждане на " Калашников "

В формалните източници обаче не се появява точна информация за ориста на издигнатия аероплан. Няма данни за прехвърлянето им в Египет, нито за доставки в други страни.

На 25 декември 2021 година иранският публицист Бабак Тагхви заяви в Туитър за опцията Иран да се интересува от тези изтребители .

Както BBC към този момент откри, обява за доставките на Су-35 за Египет, оповестена във вестник " Комерсант " на 18 март 2019 година, провокира скандал в египетското отбранително ведомство.

Авторът на обявата, Иван Сафронов, беше наказан през септември 2022 година на 22 години в колония с нараснала сигурност за държавна измяна.

Според BBC наказателното дело е обвързвано със публикация за контракт с Египет за доставка на самолети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР