В близко бъдеще представители на Русия и САЩ ще започнат

...
В близко бъдеще представители на Русия и САЩ ще започнат
Коментари Харесай

Русия и САЩ готови за дискусия по сложната конфронтационна ситуация

В близко бъдеще представители на Русия и Съединени американски щати ще стартират полемика по " комплицираната конфронтационна обстановка ", съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков ден откакто президентите Владимир Путин и Джо Байдън имаха по видеовръзка двучасов диалог с акцент върху Украйна, съобщи Ройтерс.

На конференция Песков сподели, че след видеконферентната среща на върха ще има контакти сред представителите двамата водачи и след това ще има потребност те още веднъж да беседват, само че не е избрана дата за това. Песков не посочи и по какъв начин ще се реализира новата среща на върха.

По думите му тематиката за новоизградения газопровод " Северен поток 2 " не е била разисквана от президентите. Съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан сподели през вчерашния ден, че защото по " Северен поток 2 " още не постъпва съветски природен газ, това е за Запада лост за влияние върху Путин. " Ако Владимир Путин желае да види по какъв начин газът тече по този газопровод, той може да не пожелае да поеме риска и да нападне Украйна ", сподели Съливан.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разяснява, че договарянията сред Байдън и Путин са изпълнили задачата си за " въздържане и деескалация ". Но той добави, че приоритет е да се изготви пакет от ограничения за въздържане, с цел да бъде разубедена Москва от по-нататъшна военна ескалация, заяви Ройтерс.

ТАСС цитира думи на Песков, че Путин е останал удовлетворен от формата на диалога си с Байдън. " Всъщност този формат, по видеовръзка, разрешава да се приказва задоволително искрено ", установи представителят на Кремъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР