В близко бъдеще няма да има доставки на изтребители JAS

...
В близко бъдеще няма да има доставки на изтребители JAS
Коментари Харесай

Експерт посочи две причини, поради които Швеция отказа да достави на Киев изтребители Gripen

В близко бъдеще няма да има доставки на изтребители JAS 39 Gripen за Киев, сподели шведският министър на защитата Пол Йонсон по време на посещаване в Одеса.

По-рано шведският парламент поддържа предлагането на държавното управление тази година да трансферира на Киев военно съоръжение на стойност над 284 милиона $.

В ефира на радио Sputnik военният наблюдаващ, полковникът от запаса Виктор Литовкин изрази мнение, че Швеция има най-малко две аргументи да не доставя самолети на Украйна.

„ За да се доставят на Украйна изтребители и авиация като цяло, там би трябвало да действат летища. Доколкото знаем, през цялото време на специфичната военна интервенция е направено всичко, с цел да няма летища в Украйна. Не знам за огромно летище, което да работи там. Вярно, изхвърчат украински Су-25 и МиГ-29, само че мисля, че те изхвърчат от територията на Румъния или Полша. Това е първото ”, изясни специалистът.

Втората причина съгласно него е нуждата от образование на украински водачи.

„ За да ръководят изтребители Gripen, украинските водачи би трябвало да бъдат подготвени. Кой ще преподава не е ясно. А останаха ли в Украйна водачи, които могат да се образоват - и на Грипен, и на Ф-16, които Украйна желае от американците, и на европейските Тайфуни? Въпросът е риторичен. Искането не е нездравословно. Но нито една страна не желае да даде свои самолети, с цел да бъдат свалени от съветски изтребители или съветските системи за противовъздушна защита “, добави Литовкин.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР