В Близкия изток в момента се пресичат не просто интересите

...
В Близкия изток в момента се пресичат не просто интересите
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов: Случващото се в Близкия изток е част от по-го...

" В Близкия изток сега се пресичат не просто ползите на Израел и " Хамас ". В Близкия изток сега тече спор за делба на територии. Светът към този момент се поделя на две. И Русия, и Китай, и Съединени американски щати имат интерес да си поделят района. И трите страни имат интерес Израел да попадне в техния лагер. Израел на този стадий се нарежда в американския лагер. "

 

Египет има доста характерни връзки с Израел и няма да предприеме дейни дейности, ще желае да си резервира уравновесените връзки. Ключови ще бъдат дейностите на две страни – Иран, който сега играе в съветския тим, и Саудитска Арабия, която затопли връзките си с Израел, разясни анализаторът.

 

Ако се отвори още една рецесия, още един фронт, Русия ще би трябвало да направи компромис да поддържа или не твърдо Израел, а Съединени американски щати – да води война на два фронта и да изпраща оръжия по едно и също време на Украйна и на Израел, до момента в който американският Конгрес става все по-доминиран от републиканците, посочи още той в предаването " Преди всички ".

 

Геополитическата настройка в района на този стадий не разрешава основаването на самостоятелна палестинска страна, счита Искрен Иванов. По думите му, Русия и Китай упорстват за самостоятелна палестинска страна и обстановката е деликатна.

 

 
" Израел би трябвало да бъде доста деликатен в своите решения, с цел да не повтори грешките на Америка, която влезе в Ирак и Афганистан и си сложи за цел да унищожи терористичните мрежи в страната. Дори да бъдат унищожени " Хамас " и " Хизбула ", което е доста амбициозна задача даже за Израел, на тяхно място ще дойдат други групировки, за които не знаем дали няма да са още по-жестоки и поредни в дейностите си и това да вкара Израел във боен спор, който е безконечен. "

 

" Ако Газа стане район на дейни бойни дейности, то ще се окаже, че цивилните жертви ще бъдат доста. Ще докара до една от най-големите филантропични произшествия в историята на интернационалните връзки ", разяснява Искрен Иванов. Ако има намеса в Газа, 100% локалното население ще бъде заставено или да спомага на " Хамас " и " Хизбула ", или да почине, добави преподавателят.

 

Според него Съединени американски щати се пробват да кажат на Израел, че в случай че влязат в Ивицата Газа и това докара до доста цивилни жертви, няма да могат да ги поддържат, в случай че Иран или различен държавен артист ги нападне. Ако цивилните бъдат наранени, Западът ще продължи да бъде по-уклончив в поддръжката си за Израел, предвижда Искрен Иванов.

 

" В една такава война Западът ще бъде доста неуверен кого поддържа. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР