В близките няколко дни България ще разбере името на новия

...
В близките няколко дни България ще разбере името на новия
Коментари Харесай

Ефбет Супер Волей - проект за бъдещето

В околните няколко дни България ще разбере името на новия първенец в мъжкото волейболно направление. След може би най-интересната акция от десетилетия насам, във финалната серия един против различен се изправят първенецът Хебър и кандидата Нефтохимик.

Бургазлии направиха зашеметяващо завръщане и след неуверените първи мачове през есента, тимът на Атанас Петров записа 19 следващи победи след присъединението на треньора към клуба. Последва същинска драма в четвъртфиналите против ЦСКА, която приключи с трагичен триумф за Нефтохимик и справедливо място на финала.

Шампионът Хебър записа цели 6 загуби в постоянния сезон - нещо до неотдавна немислимо. Отборът бе придружен от голям брой травми в края на постоянния сезон, само че съумя да задържи третото място и да вземе домакинство преимущество в четвъртфиналите. А от там отборът на Камило Плачи направи цялостен рестарт, съумя да вдигне на крайници някои съществени състезатели и стартира още веднъж с шампионските лекции.
 Хебър и Нефтохимик стартират борбата за купата на 25 април в Бургас Хебър и Нефтохимик стартират борбата за купата на 25 април в Бургас
Спортният аспект на завършващото състезание е нещо, което почитателите евентуално ще помнят дълго и ще разискват разпалено и с носталгия. Към явно сполучливо развилата сюжетно акция, администриращата шампионата Национална волейболна лига също способства съществено за развиването на продукта. Все по-масовото потребление на системата за инспекция на съдийското присъждане дава опция на тимовете да бъдат по-агресивни на игрището, знаейки, че имат втори късмет за промяна на решението. Това неизбежно пък докара до по-голямо представление и надали е останало неусетно от способената българска волейболна аудитория.

Първенството обаче има и един спомагателен нов детайл. Нещо,  което се случва за първи път в България с някоя от огромните лиги - моделът на основаване на телевизионния артикул и генерирането на периферното, сериозно значимо наличие, с цел да може той да бъде приключен. С тази задача се заеха финансиращият плана Булсатком, малкия екран, придобила правата за лъчение на Efbet Супер Волей - B1B BOХ, както и спортният промоутър Съркъл Медия.

“В последните две години нашата така наречен “Триада ” свърши необикновено доста за българския спорт. Това бе и нашата задача за начало на плана “Съркъл Медия ” - първо да покажем, че родният спорт в локалния му и народен вид, може да бъде показан задоволително атрактивен за спонсори, бизнес, аудитория и медии. Но планът се нуждаеше от флагман, топ състезание, с цел да разгърнем цялостния си креативен капацитет ”, споделя притежателят на Съркъл Медия - Иван Петров.

Компанията има съществени упоритости и се стреми да следва стъпките на колоси от международен мащаб в този отрасъл, като IMG, Infront, Mediapro и други. Всички те са компании, които оферират необятен набор от услуги, само че в една и съща посока - да бъдат свързващото звено сред медиите, спорта, бизнеса и публиката.

“Все още доста малко хора съумяват да схванат какво тъкмо сме ние. Имам близки, които мислят, че работя в Булсатком. Други са сигурни, че имаме наша телевизия, тъй като по какъв начин другояче - нали снимаме и излъчваме сниманото в ефир! Ние нито сме част от Булсатком, нито имаме наша телевизия - платформата е на сътрудниците от B1B BOX. Просто в България до момента не е имало мощно развита конструкция на самостоятелен продуцент. Екип от експерти, който през днешния ден може да направи състезателен артикул за една медия, а идната седмица - за нейния съперник, да вземем за пример. ”, продължава Петров.

Договорът за права, който подписват B1B BOX и НВЛ е невиждан за българската телевизионна история. Той включва излъчването на 4 мача от всеки кръг, всички срещи от финалната фаза на “Купа България ”, огромен брой мачове от плейофите. Това значи ангажирането на доста огромен механически и креативен запас, с цел да бъде изпълнена задачата задоволително качествено и стойностно за публиката.

“Наскоро се замислих, че екипът на Съркъл Медия, състоящ се от 12 души, има общ опит в производството на телевизия на най-високо национално равнище от над 220 години. Смятам, че това беше значим фактор в генерирането на наличие за Ефбет Супер Волей от октомври насам. Преди финалния плейоф ние продуцираме на терен 64 мача, за останалите 31 мача осигурихме способен коментар и осведомителна поддръжка за интервютата на снимащия екип на B1B BOX. Но, в случай че би трябвало да бъда почтен, това, което свършихме в пакетирането на мачовете и останалата съпътстваща продукция е това, което направи продукта в действителност сполучлив! Разказахме безчет доста истории, хиляди почитатели припознаха своите нови герои и звезди. Забелязах обаче нещо доста забавно и вълнуващо - по какъв начин и обектите на нашите материали, волейболистите, започнаха да се усещат по-значими и образец за подражателство, каквито в действителност са! А не просто име с номер в графиката със стартовия състав по малкия екран! ” - споделя Петров.

Освен четирите срещи на кръг, феновете имаха опция да гледат едночасовия седмичен преглед “Волейбокс ” с Калоян Калинков и Николай Иванов. 

По време на пролетния дял на шампионата всеки вторник пък Йоана Гочева приветстваше за по-различен и по-личен диалог някоя от звездите на Лигата в границите на формата “Чатбокс ” - формат, основан извънредно за страницата на B1B BOX във Facebook.

“Завършеният състезателен артикул би трябвало да генерира автентично наличие 7 дни в седмицата, не подвластно дали има мачове или не. Мачовете сами по себе си не са и не могат да съставляват артикул. Това е все едно да желаете да си купите самун в магазина и да Ви дадат кг брашно. Да, хлябът се прави главно от брашно, само че пакетът брашно самун ли е? Става самун, когато някой, който знае по какъв начин да събере съставките, по какъв начин да го меси и пече, се заеме със задачата. Смятам, че това е нашата роля. ” - изяснява разпалено продуцентът.

Сериозно внимание от НВЛ обръщат и на интеракцията с почитателите в обществените мрежи. Но и тук се стига до “отборно решение ”, което потвърждава какъв брой значимо е всички звена в един подобен развой да работят в синхрон.

“Трябва да отбележим страхотната работа на екипа на НВЛ в направлението връзки в обществените мрежи. Маркетинговият шеф Атанас Върбанов и изключително Виктория Георгиева бяха извънредно дейни и това беше явно. Нашият екип се стремеше непрестанно да дава наличие за обществените мрежи с разнообразни клипове, рийли, материали. Тази колаборация направи по този начин, че да се доближим с още една крачка към крайната цел - консуматорът на волейболния артикул да няма нито един ден в седмицата, в който да бъде без нещо ново от Ефбет Супер Волей. Независимо за каква платформа или форма приказваме ”, споделя Петров.

Предстои финалният акомпанимент на сезона в Ефбет Супер Волей. Който и да завоюва на волейболния корт, към този момент е явен най-големият победител и това е волейболният почитател. Защото посоката, в която пое продуктът волейбол през този сезон, е посока към бъдещето и към най-хубавото потребителско преживяване.

“Заветната цел на Съркъл е да бъде естественият сътрудник на всеки участник от веригата - на федерациите, на спонсорите, на медиите, на клубовете и то освен за телевизионното наличие. Всеки път, когато някой изиска да направи нещо съвременно и стойностно в направлението състезателен артикул, ние да бъдем първият му номер. Пътят ще е дълъг, само че съм уверен, че сме на верния коловоз. За това сме учили, това сме правили десетилетия наред ”, приключва Иван Петров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР