В близките години Epson ще се изостави лазерните принтери в

...
Коментари Харесай

Epson спира лазерните принтери до 2026 г.


В околните години Epson ще се изостави лазерните принтери в интерес на по-екологичните мастиленоструйни устройства (снимка: CC0 Public Domain)

Японският производител на електроника и печатащо съоръжение Epson направи много ненадейно изказване. Компанията разгласи, че до 2026 година ще приключи производството и продажбите на лазерни принтери в интерес на мастиленоструйните устройства. Мотивът за сходно решение е, че мастиленоструйните принтери са по-щадящи към околната среда.

На доста пазари Epson към този момент спря да продава лазерни принтери, само че те към момента се оферират на клиенти в Азия и Европа. Освен това, даже откакто новото съоръжение към този момент не се продава, Epson дава обещание да доставя на съществуващите клиенти консумативи и елементи за ремонт, отбелязва The Register.

Според представител на компанията, мастиленоструйните принтери употребяват по-малко сила и по-малко консумативи. Докато лазерните модели топят тонера с нагряване, мастиленоструйните принтери на Epson употребяват механично напръскване на мастило върху хартия.

Още през 2019 година в блог обява компанията заяви, че мастиленоструйните модели употребяват 85% по-малко сила от лазерите при сравними скорости на щемпел и генерират 85% по-малко излъчвания на въглероден диоксид. Нещо повече, мастиленоструйните принтери, съгласно Epson, употребяват до 59% по-малко сменяеми елементи – единствено за мастилото.
още по темата
Наскоро Epson показа мастиленоструйни принтери и многофункционални устройства за бизнеса, които могат да отпечатват 40-60 страници в минута. С други думи, производителят съумя да се оправи с главната уязвимост на мастиленоструйните модели и в този момент те могат решително да се конкурират с лазерните варианти във връзка с скоростта на щемпел.

Въпреки че главната причина за цялостния преход към мастиленоструйни принтери е тяхната екологичност, относително неотдавна Epson беше подложена на критика за не изключително „ екологично “ държание – с възобновяване на фърмуера компанията приключи работата на принтерите L360, L130, L220, L310 и L365 с предлог за края на виталния им цикъл.

The ​​Register оповестява, че потребителите са имали две благоприятни условия – да обслужат принтера в оторизиран сервиз на Epson или да изхвърлят остарелия принтер, като закупят нов. Потребителите на Windows могат да употребяват и специфична помощна стратегия, която разрешава на принтера да работи още известно време.

Компанията се базира на желанието си да поддържа качеството на щемпел и продуктивността на машината, с цел да избегне разливане на мастило и увреждане на собствеността и даже евентуални къси съединения. Самите консуматори се оплакват, че в актуалните условия принтерът в действителност не се купува, а се взема за приложимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР