В близките дни температурите – и минималните, и максималните ще

...
В близките дни температурите – и минималните, и максималните ще
Коментари Харесай

Пролетни температури през почивните дни

В околните дни температурите – и минималните, и оптималните ще се покачват и през почивните дни ще бъдат по-високи от типичните за втората половина на февруари, следобяд в доста региони ще бъде над 15°.

Днес оптималните ще се покачат, спрямо през вчерашния ден, и ще бъдат сред 7° и 13°. Ще доминира слънчево време, със слаб северозападен, на морския бряг - сдържан северен вятър. Вълнението на морето още веднъж ще усили и по северното крайбрежие ще бъде 4 бала, което подхожда на височина на вълната от 1 до 2 метра и половина.

Утре още веднъж ще бъде слънчево, а покачването при оптималните температури ще продължи. Очакват се стойности сред 10° и 15°, малко по-ниски по Черноморието - от 7° до 10°. Ще духа слаб югозападен вятър, а вълнението на морето ще отслабва.

За тези, които ще стават рано, сутринта ще остане студено с негативни минимални температури в цялата страна, даже на морския бряг, в множеството региони сред минус 5° и 0°, а на обособени места видимостта краткотрайно ще е понижена.

В планините ще бъде слънчево, само че прохладно с сдържан северозападен, по високите и открити елементи - мощен северен вятър. Температурите и там ще продължат да се покачват и оптималните в планинските курорти ще бъдат над нулата, от 1° до 5°.

Обширна област от високо атмосферно налягане ще продължи да дефинира слънчевото време в по-голямата част от Европа, в това число и на Балканите. С превалявания и от дъжд, и от сняг ще бъде в на Британските острови и в северните региони от континента.

И у нас, в дните до края на седмицата ще доминира слънчево време, тук-там със утринни мъгли, а стоплянето ще продължи. В началото на новата седмица се чакат превалявания и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР