В близките дни предстоят смени в ръководния състав на МВР.

...
В близките дни предстоят смени в ръководния състав на МВР.
Коментари Харесай

Рашков развъртя секирата! Готви масови чистки в МВР и спецслужбите

В околните дни предстоят смени в управителния състав на Министерство на вътрешните работи. Политическият кабинет би трябвало да стане по-действен и по-енергичен. Това изясни в изявление за БНР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.  Той разгласи, че счита да направи промени и планува това да се случи в околните дни. Потвърди, че смени измежду заместник-министрите ще има.

„ Министерският съвет ми е осигурил свободата да вземам решение тези въпроси “, заявява Рашков.


„ Никой не ми постанова. Трябва да има смяна и ще направя такива промени в полза на работата, не тъй като един или различен не ми харесва, а защото трябва да има повече сила в политическия кабинет, в управлението на министерството, тъй като ни чакат много динамични времена “, сподели силовият министър.

„ Вече има резултати от активността на районните структури, следва годишен разбор на тези резултати и въз основа на този разбор ще се вземе обективно решение за ръководителите на дирекции в страната “, посочи Бойко Рашков.

„ По същия метод ще оценим и тези, които са ръководители на националните служби и основни дирекции “, сподели още Министерство на вътрешните работи шефът.

„ Трябва да се ускорят някои процеси в Агенцията за сигурност в нашата страна, на първо място кадровите решения. 6-7 месеца към този момент има хора, които са доста покрай тези, които бяха отстранени от управлението на Агенцията за национална сигурност, които бяха в дълготрайни отпуски до септември. Там останаха лица, тясно свързани с тези хора “, разяснява Бойко Рашков.

Промени се правят, темпото обаче би трябвало да се усили, „ с цел да може цялата страна да дръпне напред “, съобщи вътрешният министър.

Рашков обърна внимание върху „ придвижвания на лица, които са били доста покрай някогашния министър-председател “ и даде образец с неговия консултант по националната сигурност Георги Кръстев, който е назначен като специалист в Бюрото за надзор на СРС, а неговата брачна половинка работи в ДАНС и „ бди за спазването на класифицираната информация “. 

Бойко Рашков разяснява и бездействието при приемане на „ една извънредно красноречиво говореща информация, че от една банка по някакъв доста чудноват метод се теглят пари в кеш, които отиват в незнайна посока “.

„ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не очакват  по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде “, сподели той.
  
„ Трябва да се прегледа административния потенциал и брой, с който разполага Министерство на вътрешните работи. Министерството от дълго време не е търпяло каквито и да е промени и сега е с голям състав от близо 50 000 души, от които по-малко от ½ са полицейски чиновници. В структурата на Министерство на вътрешните работи има служби, които не са чисто полицейски – те биха могли да бъдат отделени от министерството, без това да наруши функционалните благоприятни условия на това ведомство “, уточни Бойко Рашков. 

Той даде образец със службата за пожарна сигурност, която може да се отдели като независима организация, която може да се занимава и със избавителни интервенции при изключителни обстановки – бедствия, повреди и други

„ Тази промяна или тези промени, които би трябвало да настъпят, не изискват финансов запас, който да затормози бюджета “, означи министър Рашков.

„ Абсолютно безболезнено за българския поданик, за бюджета на страната, но такава оптимизация ще се наложи да се направи “, разясни той.

Малко повече се всява суматоха по отношение на кадровия капацитет на Министерство на вътрешните работи, означи още Бойко Рашков, визирайки броя на чиновниците в пенсионна възраст.

„ Има искащи да постъпят в Министерство на вътрешните работи. Крачка обратно от тези по-възрастни чиновници, с оглед предоставяне на опция на младежите, ще бъде нещо доста позитивно “, твърди Министерство на вътрешните работи шефът.

Да момента сме отделили за тази година да се освободят към 350 души, не повече, посочи министърът във връзка с намаляването на администрацията във ведомството. По думите му досега със синдикатите съществени несъгласия няма.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР