В близките часове видимостта ще продължи да се подобрява и

...
В близките часове видимостта ще продължи да се подобрява и
Коментари Харесай

Слънчево и по-малко ветровито през втората половина на деня

В околните часове видимостта ще продължи да се усъвършенства и ного региони ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне, само че ще остане с посока от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 11° и 17°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и безшумно, само че до сутринта на доста места в низините, котловините и към водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са от минус 3° тук-там в Западна България до към 9° по Черноморието.

Максималните температури ще са сред 11° и 16°, по-ниски в регионите с трайна мъгла, само че в по-голямата част от страната и на следващия ден ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще има краткотрайни понижения на облачността, в доста региони до най-вече слънчево. Облачно ще се задържи над крайните южни елементи, където са вероятни и ръмежи. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.

В планините ще бъде слънчево. Преди обяд тук-там в долините ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще се покачат още, спрямо през вчерашния ден и ще са сред 8 и 13 градуса.

И на Балканския полуостров ще е най-вече слънчево, тук-там със утринни мъгли, а а в Южна Гърция ще бъде и доста прохладно.

Слънчево ще е и в по-голямата част от Европа, която е под въздействието на просторен антициклон. Валежи ще има за следващ ден на Британските острови, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия.

У нас, в околните дни оптималните температури ще останат без смяна, а минималните едва ще се покачат. В нощните и утринни часове на доста места ще има мъгли или ниска облачност, само че в по-голямата част от страната денем ще доминира слънчево време. Слънчево ще бъде в планините и планинските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР