В близките 3 месеца няма да има увеличение на цената

...
В близките 3 месеца няма да има увеличение на цената
Коментари Харесай

Нинова: Увеличение на цената на тока няма да има в следващите три месеца |

" В околните 3 месеца няма да има нарастване на цената на тока ", съобщи пред бТВ водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер по стопанската система и промишлеността

Редно е да има мораториум, само че не. Тя бе безапелационна, че в идващите три месеца няма да има нарастване.

" Ние считаме, че би трябвало да има мораториум - освен Българска социалистическа партия, само че и съдружните сътрудници, само че не по този начин, както го предложиха ГЕРБ. "

Тя счита, че с днешното предложение ГЕРБ са създали бойкот на цялата концепция и полемиката се е обезличила.

Вицепремиерът бе безапелационна, че мораториум със задна дата не може да се постанова. По думите ѝ по-добрият вид е цените да бъдат замразени на равнищата им от 16 декември.

" Не разбирам тази нервност в Народното събрание ", добави тя и съобщи, че таван на цените на електрическата енергия или на природния газ е натрапен в редица европейски страни.  

" В Испания постановиха таван на цените на природния газ през ноември 2021 година за 3 месеца. Румъния наложи таван на цените за електричество и газа, на 15 септември таван на цените на електричество постановиха в Унгария. Това са 3 европейски страни, които към този момент са го създали, с цел да защитят народите си. "

Лидерът на левицата отхвърли да е била в Народно събрание, с цел да лобира за поддръжка за налагането на мораториума. По-рано през днешния ден.

Вицепремиерът по стопанската система и промишлеността не се съгласи с тезата на Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, който в Народно събрание съобщи, че с налагането на мораториума ще банкрутират всички частни сдружения, които придвижват електрическа енергия. 

Тя съобщи още, че след три месеца, когато срокът на мораториумът изтече, би трябвало да има промени:

" След като мине мораториума какво би трябвало да променим в Закона за енергетиката по този начин, че да не пострадат и ЕРП-та, и частни сдружения, и промишлеността, и стопанската система. Какво би трябвало да се промени в правилниците, наредбите, по които работи КЕВР, тъй като и там има доста какво да се трансформира. "

Работата в министерството 

Нинова съобщи, че повереното и министерство е с доста и разнообразни отговорности.

Тя заяви, че е упълномощила повсеместен обзор на обстановката в държавните сдружения.

" Днес стопирах всички състезания, които текат сега за назначение на нови бордове. Те бяха съвсем на финала, да вземем за пример за новото управление на ВМЗ-Сопот, в " Кинтекс " тече конкурс. Спрях всичко краткотрайно, до момента в който не ми се даде цялостна картина за положението, което поемам като отговорност. "

Нинова съобщи още, че възнамерява всяка седмица да дава конференция, на която да изнася обществено обстоятелствата от седмицата. Тя бе безапелационна, че ще има бистрота.

Бюджетът

Нинова съобщи, че е планувана актуализация на бюджета през юли . Това е в съгласие с " Продължаваме промяната " и с финансовия министър Асен Василев.

Тя съобщи, че е заслуга на Българска социалистическа партия това, че за учениците най-накрая ще има безвъзмездни учебници. Нинова даде обещание, че от 1 януари и детските градини ще са безвъзмездни. На този фон по-рано през днешния ден. Той изясни, че до януари е срокът за внасяне на предлагането за законова смяна, съгласно законодателната стратегия на " Продължаваме промяната ", част от съдружното съглашение с Българска социалистическа партия, " Демократична България " и " ИТН ".

Тя съобщи още, че Българска социалистическа партия поддържа предлагането за повдигане на оптималния застрахователен приход.

Позицията за Северна Македония

Нинова съобщи, че в позицията на “БСП за България “ по отношение на Република Северна Македония няма никаква смяна, безапелационна бе Нинова.

" Категорично би трябвало да се съблюдава договорът, утвърден от Народното събрание, да се почита декларацията, призната от Народното събрание на България, да се извършват изискванията по този контракт, да се зачита историята, националният интерес на България. "

По думите на Нинова тази позиция не се трансформира и от българското държавно управление, а предлагането на Кирил Петков е тя да се надгражда с нови диалози за развиване на стопанската система, транспортни коридори, просвета.

Нинова ще се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия? 

Корнелия Нинова не изключи опцията още веднъж да се кандидатира за лидерското място в Българска социалистическа партия. Тя напомни, че е подала оставката си и през януари конгресът би трябвало да я установи, както и да насрочи директен избор за ръководител.

" По нашите правила и правилник това ще се състои най-вероятно през март. Обмислям и не изключвам разновидността да се кандидатирам. При нас изборът е директен, от всички членове на партията, дано всички, които желаеме да се явим, и каквото решат членовете. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР