В близките 25 години се планира делът на атомната енергия

...
В близките 25 години се планира делът на атомната енергия
Коментари Харесай

Делът на атомната енергия в Русия може да достигне 25%

В околните 25 години се възнамерява делът на атомната сила в салдото на Русия да се усили до 25%. Това съобщи генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов в изявление за радио „ Ехото на Москва “. По думите му през тази година, поради намаляването на общото произвеждане, той може да доближи 20%.

Според данни на систематичния оператор на страната през август т.г. съветските АЕЦ са изработили 16,6 милиарда киловатчаса, което е съвсем 1% по-малко, в сравнение с предходната година.

Лихачов съобщи още, че строителството на първи и втори енергоблок на Беларуската АЕЦ върви по проект и под цялостния надзор на Международната организация за атомна сила и Световна асоциация на организациите – оператори на АЕЦ (WANO). И добави, че съветската държавна корпорация е подготвена да даде „ цялостни съвещания “ по въпросите на сигурността на строящата се атомна централа на всички прилежащи страни.

Беларус построява своята АЕЦ в град Островец с съветски държавен заем от 10 милиарда $. По предходните условия на контракта, погасяването му трябваше да стартира шест месеца след въвеждането на централата в употреба, само че не по-късно от 1 април 2021 година През юли тази година срокът на заема бе продължен с две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР