В близки срокове не бихме могли да се притесняваме какво

...
В близки срокове не бихме могли да се притесняваме какво
Коментари Харесай

Наша синоптичка ни успокоява за апокалиптичните прогнози на НАСА

В близки периоди не бихме могли да се тормозим какво ще се случи със слънцето. Не мисля, че апокалиптичните заглавия, които се появиха през вчерашния ден, би трябвало да стряскат хората. Това разяснява синоптичката от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева в " Здравей, България " по Нова тв във връзка последните оповестени проучвания на НАСА, които вещаят доста сурова зима.

" Увеличила се е честотата на преваляванията. Преди години обаче не сме били толкоз осведомени колкото в този момент. Отваряйки обратно архивите можем да открием години с доста обилни превалявания ", съобщи тя.  " Суграшицата, която е паднала в Италия, е част от климата и от тези синоптични аномалии, които са присъщи за някои области. Сега се трансформира времето. Тръгваме към есенно-зимния сезон. В момента се образува един средиземноморски циклон, който обаче няма да идва към Балканите ", успокои Стойчева.

" Есента потропа на вратата ни. Първата половина на октомври ще е много спокойна. Екстремните феномени са обект на по-близък взор, само че мога да кажа, че доникъде на месеца не се чакат феномени при нас, които да основат терзания. Очакваме валежи към 12-и и 16-и. Най-високите температури, които чакаме са към 28 градуса, а най-ниските - нормално сутрините - към -1.

" Октомври няма да се разграничава фрапантно от септември. Може да има превалявания и наводнения някъде, само че това е обект на близки прогнози. Към този миг такова нещо не се чака ", сподели още синоптичката. 

" Не наподобява, че през зимата ще има нещо извънредно. Излезлите материали се базират просто на научни проучвания, дано се придържаме към краткосрочните ни и месечни прогнози ", каза  Стойчева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР