В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само

...
В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само
Коментари Харесай

Напрежение по време на блиц контрола в парламента

В блиц контрола в Народното събрание през днешния ден ще вземат участие единствено Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Правилникът за организацията и активността на Народното събрание планува всеки първи петък от месеца министър председателят и вицепремиерите да дават отговор на настоящи питания от народните представители в първите два часа от съвещанието. Днес обаче стана ясно, че Кирил Петков и огромна част от вицепремиерите няма да са в Народно събрание.

В началото на съвещанието Никола Минчев заяви, че в блиц контрола ще вземат участие единствено вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Той разгласи, че ще дефинира съвещание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват през днешния ден, ще дават отговор на настоящите въпроси.

От Движение за права и свободи желаеха отсрочване на блиц контрола за идващия петък, само че това не се случи. „ Разбирам, че може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалният му празник, защото е деня на шегата и лъжата - има право да чества, само че щяхме да го отпразнуваме дружно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил”, сподели още Йордан Цонев.

Костадин Костадинов от „ Възраждане” обърна внимание, че при започване на седмицата се внесли предложение за чуване на министър-председателя за арестувания български транспортен съд на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че по този начин или другояче има блиц надзор в петък.

Никола Минчев изясни, че към оня миг не е било ясно, че министър председателят ще отсъства.

Тома Биков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разяснява, че имаме блиц надзор на части. „ С цялото ми почитание към госпожа Нинова и господин Караджов, само че ние сме се подготвили за други хора”, сподели още депутатът от ГЕРБ. Според него Кирил Петков е желал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, само че се е уплашил самият той.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия сподели, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц надзор. „ Не мога да схвана каква покруса се разиграва, когато вашия министър-председател в продължение на 4 години, никой не можеше да го докара тук в тази зала, с цел да дава отговор на въпроси”, сподели още той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР