В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само

...
В блиц контрола в Народното събрание днес ще участват само
Коментари Харесай

Опозицията реагира остро на отсъствието на премиера в парламента

В блиц контрола в Народното събрание през днешния ден ще вземат участие единствено Корнелия Нинова и Гроздан Караджов

Правилникът за организацията и активността на Народното събрание планува всеки първи петък от месеца министър председателят и вицепремиерите да дават отговор на настоящи питания от народните представители в първите два часа от съвещанието. Днес обаче стана ясно, че Кирил Петков и огромна част от вицепремиерите няма да са в Народно събрание, осведоми БГНЕС.

В началото на съвещанието Никола Минчев разгласи, че ще дефинира съвещание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват през днешния ден, ще дават отговор на настоящите въпроси.

От Движение за права и свободи желаеха отсрочване на блиц контрола за идващия петък, само че това не се случи. „ Разбирам, че може би министър председателят счита, че през днешния ден е професионалният му празник, защото е деня на шегата и лъжата - има право да чества, само че щяхме да го отпразнуваме дружно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил”, сподели още Йордан Цонев.

Костадин Костадинов от „ Възраждане” обърна внимание, че при започване на седмицата партията е внесла предложение за чуване на министър-председателя за арестувания български транспортен съд на пристанището в Мариупол и в сряда са получили уверението, че по този начин или другояче има блиц надзор в петък.

Никола Минчев изясни, че към оня миг не е било ясно, че министър председателят ще отсъства.

Тома Биков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разяснява, че има блиц надзор на части. „ С цялото ми почитание към госпожа Нинова и господин Караджов, само че ние сме се подготвили за други хора”, сподели още депутатът от ГЕРБ. Според него Кирил Петков е желал да уплаши ГЕРБ с ареста на Борисов, само че в последна сметка се е уплашил самият той.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия сподели, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц надзор. „ Не мога да схвана каква покруса се разиграва, в случай че вашият министър-председател, в продължение на 4 години, никой не можеше да го докара в тази зала, с цел да дава отговор на въпроси”, сподели още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР