В блестящата жега на саудитската пустиня тя може да бъде

...
В блестящата жега на саудитската пустиня тя може да бъде
Коментари Харесай

Огромна скала с форма на риба изплува от пустинята

В блестящата горещина на саудитската пустиня тя може да бъде отхвърлена като мираж, само че фотографът Халед Ал Енази разполага със фотоси, които потвърждават, че в действителност е забелязал гигантска канара с форма на риба, излизаща от пясъците.

Ал Енази прави фотоси на необикновеното образувание благодарение на дрон, до момента в който записва археологическите съкровища в окръг Ал-Ула в Саудитска Арабия - регион, прочут с антични структури, които съперничат на йорданския град Петра.

" Докато документирах региона, пред мен се появи панорама към планина, чиято форма подсказваше, че в сърцето на пустинята има риба ", споделя той в имейл за CNN.

Ал Енази споделя, че евентуално не е първият човек, който се е сблъскал със скалното образувание, само че има вяра, че с помощта на въздушната си вероятност е бил първият, който е забелязал странната му форма.

" Окото на фотографа вижда това, което хората не виждат ", споделя той.
Фотографът нарекъл скалата уместно Desert Fish (Пустинна риба).

На фрагментите, снимани с дрон от Al Enazi през юни тази година, скалното образувание наподобява на водно създание, което плува през златистия пясък, а структурите, сходни на гръбната перка, подсказват, че това може да е акула, която излиза от дълбините, с цел да преследва плячката си.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР